Başkan Söğüt, “Kentin geleceğini kurtardık”

AK Parti Körfez İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’nda konuşan ve 2 yılda Körfez’de hayata geçirilen projeleri teşkilat üyelerine aktaran Başkan Söğüt, “450 milyon liralık borcu ödeyerek Körfez’in geleceğini kurtardık” dedi.

Başkan Söğüt, “Kentin geleceğini kurtardık”

AK Parti Körfez İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’nda konuşan ve 2 yılda Körfez’de hayata geçirilen projeleri teşkilat üyelerine aktaran Başkan Söğüt, “450 milyon liralık borcu ödeyerek Körfez’in geleceğini kurtardık” dedi.

06 Mart 2021 Cumartesi 08:33
Başkan Söğüt, “Kentin geleceğini kurtardık”

AK Parti Körfez İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde pandemi kuralları ve sosyal mesafeye dikkat edilerek gerçekleştirildi. Toplantıda; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Başkan Yardımcıları Faruk Denli, İbrahim Çırpan, Osman Yurt ve Levent Yılmaz, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Engin Güzel, İbrahim Gürsel, Recep Demir ve Ömer Efe, İlçe İletişimcileri Berna Yenice Esen ve Tuğba Erdemir ile AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna da yer aldı.

ŞEHİTLER UNUTULMADI

İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İzmir Demirkıyık, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğan Orak, ilçe yöneticileri ve mahalle başkanlarının da katıldığı toplantı, yaşanan helikopter kazası sonrası şehit düşen 9 askerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında da programın açılış konuşmasını İlçe Başkanı Ramazan Tuna gerçekleştirdi. Başkan Tuna, yerel yönetimler anlayışının AK Parti ile değiştiğini belirtti.

GÜZEL HİZMETLER BEKLİYOR

“Körfez’de yerel kalkınma hamlesi 2004’te başladı” diyen İlçe Başkanı Ramazan Tuna, “Yunus Pehlivan başkanımız 10 yıl kentin her noktasına dokundu. Hizmet bayrağını daha sonra İsmail Baran başkanımız aldı, 5 yıl boyunca o da bayrağı daha yukarıya taşıdı. 2 yıldır da Başkanımız Şener Söğüt hizmetlerini gerçekleştiriyor. Yaptıklarını bizlere anlatacak. Körfez’i güzel hizmetler bekliyor” dedi.

BİR ARAYA GELMEYİ ÖZLEMİŞİZ

Başkan Şener Söğüt de konuşmasına başlamadan önce Bitlis’te yaşanan üzücü kazada şehit düşen askerlerimizi anarak başladı. Pandemi sürecine de değinen Başkan Söğüt, “Teşkilatlarımızla bir araya gelmeyi özlemişiz. 1 yıldır pandemi sürecindeyiz. Bu dönemde de halkımızın ve esnafımızın yanında olmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük.

GEREKİRSE YATIRIMLARI İPTAL EDERİZ

Belediye olarak imkânlarımızı adeta seferber ettik. Tabi süreç devam ediyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak birlikte ‘mavi bir kent’ için büyük hassasiyet göstermeliyiz. Bizler de eğer gerekirse yatırımları iptal eder ve vatandaşımızın sağlığı için tüm imkânlarımızı seferber ederiz. Bizim için önemli olan vatandaşımızın sağlığı” ifadelerini kullandı.

KENTİN GELECEĞİNİ KURTARDIK

Pandemi sürecine rağmen Körfez’de hizmetlerin de durmadığını belirten Başkan Söğüt, “Bazı projeleri yavaşlattık ama vatandaşımızın için elzem olan konularda adımlarımızı hızlıca attık. Bana göre bu dönem içerisinde bu kente yaptığımız en önemli hizmet; 450 milyon TL’lik SGK ve vergi borçlarını ödemek oldu. Bu kentin geleceğini kurtardık. Bu borç bir ilçe belediyesi için çok yüksek bir borçtu.

BU İMKÂN BİR DAHA GELMEYEBİLİRDİ

Elimize güzel bir imkân doğdu. Ekibimiz ile birlikte kararlı bir şekilde bu adımı atmak istedik. Yapacağımız her adımı istişare ettik. Aynı zamanda zamanla da yarışmamız gerekiyordu. 280-300 milyonu faizdi. Eğer anaparayı ödersek faizin yüzde 90 kısmını da siliyorduk. Böyle bir fırsat da bir daha gelmezdi. 1980’lerde bir kez daha böyle fırsat gelmiş. Belki 15-20 yıl sonra bir daha denk gelebilirdi.

ARTIK ÖNÜMÜZ AÇIK

Biz kent için bu önemli adımı attık, muhalefet bizi eleştirdi. Ama artık önümüz açık. Yıllık faiz yükümüz 6 milyon lira civarıydı. Paramız uçup buharlaşıyordu. Bu para hizmet olarak Körfez halkına geri dönecek” dedi. Başkan Söğüt, daha sonra 2 yıl boyunca Körfez’de hayata geçirilen ve bu dönem geçirilmesi planlanan projelerle ilgili olarak teşkilat üyelerine bilgiler aktardı.

HEREKE KALESİ ÇOK GÜZEL OLACAK

Hereke Kalesi, Sarnıç Han, Üniversite ve İlimtepe Kültür Merkezi gibi bir önceki dönemden devam eden projeleri tamamladıklarını belirten Başkan Söğüt, “Hereke Kalesi’nde şimdi çok güzel bir çalışma yapacağız. İç düzenlemesi halı müzesi gibi alanlar oluşturacağız. İlimtepe Kültür Merkezi bölge için önemliydi. İçerisinde muhtarlık, KOMEK ve Sağlık Ocağı da olacak. Sarnıç Han ise gerçek anlamda değer katıyor” dedi.

ALTYAPI YATIRIMLARI ÖNEMLİYDİ

Üst yapıya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 45 milyon liralık bir yatırım yaptıklarını aktaran Başkan Söğüt, “Altyapı da önceliğimiz olan konulardan biriydi. Zor bir süreç ama ilçemizin ihtiyacı vardı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum. 400 milyon liralık bir yatırım söz konusu. Kentin bir sorununu da bu süreçte çözeceğiz” dedi. Başkan Söğüt daha sonra projeler hakkında tek tek bilgi verdi.

Son Güncelleme: 07.03.2021 21:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38