Ücretsiz ulaşım kavgası bitiyor

Kocaeli Minibüsçü ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, 65 yaş ve üstü vatandaşlar, şehit yakınları ve gazilerin ücretsiz ulaşımı ile ilgili olarak alınan yeni kararı düzenlediği basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.

Ücretsiz ulaşım kavgası bitiyor

Kocaeli Minibüsçü ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, 65 yaş ve üstü vatandaşlar, şehit yakınları ve gazilerin ücretsiz ulaşımı ile ilgili olarak alınan yeni kararı düzenlediği basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.

17 Eylül 2015 Perşembe 19:32
 Ücretsiz ulaşım kavgası bitiyor
 Konu hakkında konuşan Başkan Kurt, ücretsiz taşıma maliyetinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanacağını dile getirdi. Kararın Maliye Bakanlığı ile yapılan ortak görüşmelerle alındığı belirtildi. Kararın 7 Ekim’de Resmi Gazete’de yayınlanması bekleniyor
 25 bin minibüsçü esnafını ilgilendiriyor
Bakanlıkta alınan kararı anlatan Kurt, şöyle konuştu: “7 Nisan 2014 yılından bu yana Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile başlayan görüşmelerde önemli adımlar atıldı. Ücretsiz taşımalarla ilgili ödemeler 7 Ekim’den itibaren belediyelere yapılacak, buradan da esnafa gönderilecek. Ücretin belirlenmesi için Bakanlık tarafından araç başı ve biniş ücretlerine göre ortalama fiyat belirlenecek. Elektronik ortamda olanların verilere ellerinde. Çalışma toplam 25 bin minibüsçü esnafını ilgilendiriyor” dedi.
 
7 Ekim tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanacak 
Aile ve Sosyal Politikalar ile Maliye Bakanlığı tarafından ortak bir çalışma yürütüldüğünü dile getiren Kurt, “Tüm hatlarla ilgili seyahat ücretleri hakkında ortalama bir fiyat belirlenecek. Bundan sonra kararın 7 Ekim tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmasını bekliyoruz. Bizim tarifeler üzerinden talebimiz var. Ülke genelini ilgilendiren bir çalışma. Kocaeli’deki Kooperatifler Birliği’miz bu işin mimarıdır. Bakanımız Fikri Işık’ın da projeye desteği olmuştur” dedi.
 
Kent genelinde 600 bin kişi ücretsiz taşınıyor 
Ücretsiz taşımacılık nedeniyle ortada bir mağduriyetin olduğunu da sözlerine ekleyen Oda Başkanı Mustafa kurt, şöyle konuştu: “Bu mağduriyetin ortadan kalması için çalışıyoruz. İndirimli tarife şehiriçi için 1.50 TL’dir. Fakat diğer ilçelerde bu ücret farklılık gösterebilir. Geriye dönük ödemelerin yapılmasını da bekliyoruz. 2005 yılından bu yana engellileri ücretsiz olarak taşıyoruz. Kent genelinde 600 bin kişi ücretsiz taşınıyor. 65 yaş üstü, şehit yakınları, gaziler, engelliler de 70 bin kişiyi buluyor” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 18.09.2015 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38