BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNE ARDAHAN DAMGASI

Ensar Öğüt Bütçe görüşmelerinde Ardahan’ı anlattı

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNE ARDAHAN DAMGASI

Ensar Öğüt Bütçe görüşmelerinde Ardahan’ı anlattı

14 Aralık 2014 Pazar 18:09
BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNE ARDAHAN DAMGASI
 

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 2015 Bütçe görüşmelerinin devam ettiği TBMM’de çıktığı kürsüde Ardahan ile ilgili çok sayıda talebi gündem getirerek, görüşmelere damgasını vurdu.

ÇİFTÇİLERİN BORÇLARI SİLİNSİN, ESNAFA VERGİ MUAFİYETİ

Elinde Ardahan’dan getirdiği  et ve kavurma ile kürsüye çıkan Ensar Öğüt, tarım ve hayvancılığın düzgün yapılmasını, tarım ülkesi olan ülkemizde herkse yeterince et yedirilmesi için Ardahan ve Doğu Anadolu bölgesindeki hayvancılığa destek olunmasını, çiftçilerin borçlarının silinmesini, esnaflardan daha az vergi alınması, bölgenin  zorlu şartları nedeniyle  öğretmen ve memurlara yüzde 25 daha fazla ücret ödenmesini istedi.

AKTAŞ SINIR KAPISI AÇILSIN

Ardahan’a Hava Limanı yapılmasını, Aktaş Kapısının açılıp, Kars-Ardahan-Tiflis-Bakü Demiryolunun bitirilerek, Ardahan il sınırlarına Lojistik Tesisler ve Antreponun kurulmasını isteyen Ensar Öğüt, Ardahan Hastanesinde Beyin, Kalp ünitelerin kurulmasını, Öğretmenlere Lojman ve Sosyal Tesisler yapılmasını talep etti.

YOLLAR YAPILSIN

CHP’li Vekil Öğüt, Göle Ardahan Yolu, Ardahan Çıldır Aktaş Yolu, Ardahan Hanak Damal Posof Duble Yolu ile Sahara Tüneline bağlanacak Ardahan Çevre Yolunun, Posof Ilgar Dağı Tüneli, Şavşat Sahara Tüneli ve Çıldır Mozirit Tünelinin yapılmasını, Posof, Göle, Damal ve Hanak’a Doğalgaz verilmesini, Çıldır Adliyesinin açılması ve Çıldır’a Devlet Hastanesinin kurulmasını ve Ardahan'da yaşayanlara Gürcistan'da akar yakıt alımı için belli bir limit verilmesini istedi.

ASGARİ ÜCRET 1800 TL OLSUN

Öğüt, asgari ücretin en az 1800 TL olmasını, emekliler için insanca bir ücret saptanmasını, atanmayan öğretmenler ve KPSS mağduriyetlerinin giderilmesini, engellilerin ekonomik sıkıntılarının gerçekten ve samimi bir şekilde ortadan kaldırılmasını da dile getirdi.

MECLİSE ARDAHAN KAVURMASI



Milletvekillerine Ardahan kavurması da ikram eden Ensar Öğüt, adeta bütçe görüşmelerine Ardahan’ın sorunlarını ve isteklerini anlatarak damga vurdu.


Son Güncelleme: 15.12.2014 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38