Kocaeli’nin Annelik Okulu açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle açılan Annelik Okulu, Belsa Plaza’da eğitimlere başladı

Kocaeli’nin Annelik Okulu açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle açılan Annelik Okulu, Belsa Plaza’da eğitimlere başladı

27 Şubat 2014 Perşembe 10:36
Kocaeli’nin Annelik Okulu açıldı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kocaeli Valiliği Halk Sağlığı Merkezi, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İzmit Belediyesi’nin iştirakleriyle Annelik Okulu, Belsa Plaza B Blok’ta açıldı. Açılış İzmit Belediyesi Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay ve Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Emel Ceylan Balcıoğlu’nun katılımlarıyla yapıldı.

 

BİLİNÇLİ DOĞUM

Annelik Okulu’nda anne adaylarına doktorlar eşliğinde eğitmenler Ülkü Filiz, Yasemin Dalgıç, Berna Ayakta Şerifi ve Nezahat Aydınlık tarafından eğitim verilecek. 5 haftalık eğitim çerçevesinde anne adaylarının en doğru doğum yöntemini kendilerinin belirlemesinin sağlanması amaçlanıyor. Eğitim sonrasında katılımcılara sertifika takdim edilecek.

 

BEBEK ÖLÜMLERİ AZALDI

Annelik Okulu’nun açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Doğan, ‘’Bana göre çok mütevazi bir eğitim merkezi ama işlevi fazla olacak. Bir ülkenin gelişmişlik hızı, bebek ölümleriyle doğru orantılıdır. Kocaeli bebek ölümlerinin en az olduğu kenttir’’ dedi. Açılışa katılan Vali Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca, ‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve İzmit Belediyesi’ne bu güzel okula desteklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

TÜM İLÇELERE AÇILMASI PLANLANIYOR

Büyükşehir desteğiyle Belsa Plaza’da açılışı yapılan Annelik Okulu’nun bir tek İzmit ile sınırlı kalmayacağını belirten Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Balcıoğlu, ‘’Annelik Okulu bütün ilçelerimize örnek olacak nitelikte. Annelikle ilgili eğitici bir okul. Bu okulların bütün ilçelerimizde zamanla açılması için çalışacağız’’ ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 27.02.2014 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38