banner36

Büyükşehir Oda Orkestrası, 13 Mayıs’ta;

Konserin açılışını yapacak olan Oda Orkestrası, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı'nın yetenekli öğrencilerinden oluşuyor.

Büyükşehir Oda Orkestrası, 13 Mayıs’ta;

Konserin açılışını yapacak olan Oda Orkestrası, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı'nın yetenekli öğrencilerinden oluşuyor.

08 Mayıs 2024 Çarşamba 10:04
Büyükşehir Oda Orkestrası, 13 Mayıs’ta;

Konserin açılışını yapacak olan Oda Orkestrası, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı'nın yetenekli öğrencilerinden oluşuyor. Genç müzisyenler, uzun ve zorlu bir çalışma sürecinden sonra sahneye çıkacakları için heyecanlı ve mutlu. Engin Şen'in yönetimindeki orkestra, her zaman olduğu gibi profesyonel bir performans sergilemeye hazırlanıyor.

Konserde konuk solist sanatçı olarak sahne alacak olan Özgecan Günöz ve Bülent Evcil, klasik müziğin önemli isimleri arasında yer alıyor. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın deneyimli müzisyenleri, Oda Orkestrası ile birlikte muhteşem bir uyum içinde çalışarak seyircilere unutulmaz bir gece yaşatacaklar. Özgecan Günöz'ün kemanıyla, Bülent Evcil'in flütüyle sahnedeki performansları, dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.

13 Mayıs Pazartesi akşamı gerçekleşecek konser, klasik müzikseverler için kaçırılmayacak bir fırsat olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Oda Orkestrası'nın ve konuk solist sanatçıların performanslarıyla dolu dolu geçecek olan gece, sanatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Bu özel konser, klasik müziğin büyüleyici dünyasına adım atmak isteyen herkesi bekliyor.

KLASİK MÜZİĞİN SEÇKİN ÖRNEKLERİ

Kocaeli Kongre Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ücretsiz konser 20.00’de başlayacak. Oda Orkestrası konserde, Türkiye ve kardeş ülke Azerbaycan ezgilerinin yanı sıra Klasik Batı Müziğinin seçkin eserlerini icra edecek.

KENTİN SEVGİSİNİ KAZANAN ORKESTRA

Kocaeli’nin “sanayi kenti” kimliğine gerçekleştirdiği etkinliklerle kültür sanat markasını ekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kurduğu Oda Orkestrasıyla bu çabasına önemli katkı sundu. Yaklaşık 2 yıl önce kurulan ve ilk konserinden itibaren sanatseverler tarafından büyük ilgi gören Oda Orkestrası, kentin kültür sanat etkinliklerinde her zaman önemli bir yer edindi. Klasik müziği Kocaelililere sevdiren orkestra, her konserinde Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerini konuk solist olarak ağırladı.

GELECEĞİN SANATÇILARI USTALARLA BULUŞUYOR

Orkestranın en önemli özelliklerinden birini ise grup üyeleri oluşturuyor. 25 üyeden oluşan Oda Orkestrası; keman, viyola, viyolonsel, klarnet ve flüt enstrümanlarından meydana geliyor. Orkestra içerisinde müzik öğretmenleri, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı öğrenci ve eğitmenleri ile müzik bölümü mezunları yer alıyor. Tüm Oda Orkestrası üyelerinin, hayatlarının bir döneminde Kocaeli’nde yaşamış olmaları ise ortak özellikleri arasında bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde yetiştirdiği geleceğin sanatçılarını Oda Orkestrası’na eşlik eden ustalarla bir araya getiriyor. Bu sayede genç yetenekler daha kariyerlerinin başında Türkiye’nin ve dünyanın önemli virtiözleriyle aynı sahnede bulunma imkanını yakalıyor.

Son Güncelleme: 08.05.2024 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38