Körfez Belediye Başkan Vekili İbrahim Çırpan'dan iddialar ile ilgili açıklamalar

Körfez Belediye Başkan Vekili İbrahim Çırpan'dan iddialar ile ilgili açıklamalar

Körfez Belediye Başkan Vekili İbrahim Çırpan'dan iddialar ile ilgili açıklamalar

Körfez Belediye Başkan Vekili İbrahim Çırpan'dan iddialar ile ilgili açıklamalar

23 Aralık 2022 Cuma 07:07
Körfez Belediye Başkan Vekili İbrahim Çırpan'dan iddialar ile ilgili açıklamalar

KAMUOYUNA DUYURULUR

Bir siyasi partinin il başkanı tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada; Belediyemiz ile ilgili bir takım gerçeği çarptırılmış ithamlarda bulunulmuştur. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Körfez Belediye Başkan Vekilimiz İbrahim Çırpan, “İlçemizde göreve geldiğimizde Yarımca, Tütünçiftlik ve Kirazlıyalı’ya çok güzel sosyal tesisler kazandırdık ve bunu Nazende ismi ile markalaştırdık. Bugün sadece Kocaeli’den değil çevre illerden de misafirlerini ağırlayan Nazende Restoranlarımızın sayısını da arttırmak için gerekli adımları attık.

 

Bu kapsamda da ilçemizde önemli bir eksik olan Balık Restoran konseptini Tütünçiftlik’te hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Tütünçiftlik sahilinde belediyemiz tarafından kiralanan ve kira sözleşmesinin dolmasına 5 ay olan bir tesisin firma sahibinin devam etmeyeceğini yönelik görüşmesi sonrası sözleşmesini karşılıklı olarak sonlandırdık. 

“YANLIŞ ALGI YARATMAK İSTİYORLAR”

Bu sonlandırmadan dolayı herhangi bir tazminat veya devir parası ödenmesi söz konusu değildir, yapılan çalışmaların hızlanmasına yönelik atılan adımdır. İddialarda yer aldığı gibi 5 ay gibi bir süre varken devir parası ödendiği şeklinde yaratılmak istenen algı tamamen yanlıştır. Ödenen tutar; belediyemiz ve mevcut işletmeci ile yapılan kira sözleşmesinde de yer alan; mevcut kiracının kendi yaptığı yapılar ve içeride bulunan demirbaşlar için Kocaeli Üniversitesi ve Körfez Ticaret Odası’ndan alınan fiyat değerlendirmesinin altında bir tutardır. 

Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden dolayı fiilen mesleğimi icra etmediğimi daha önce bir çok kez belirtmeme rağmen, bu konuyla ilgili işletmecinin ‘mükellefim’ olduğu şeklinde ortaya atılan iddialar, asılsızdır.

“KAMU MENFAATLERİNİ DÜŞÜNDÜK”

Eğer sıfırdan bir bina yapmaya kalksaydık, ödediğimiz fiyatın kat ve kat üstü bir fiyat ile karşılaşacaktı. Burada kamu zararı değil, tamamen kamu menfaatleri düşünülerek adım atılmıştır. Bu konu ile ilgili Başkanımız Şener Söğüt’ün gerek meclis toplantısında gerekse muhalefet meclis üyelerine bire birde verdiği bilgilere rağmen çarptırılarak kamuoyuna farklı yansıtılmak istenmesi, siyasi kazanç elde etmeye yönelik çabadır. CHP’li meclis üyeleri de toplantı sırasında ödendiği iddia edilen 1,5 milyon TL ile sıfırdan oraya o tesisin yapılamayacağını belirtmiştir.

İkinci bir konu ise bir personelimizin ‘özel kalem müdürlüğü’ üzerinde istisnai memurluktan bir personelimizin memur yapılması; İstisnai memurluk, yasal olarak gerekli izinleri alınarak kanunun müsaade ettiği bir uygulamadır. Bu konuda da bahsedilen personelimiz uzun yıllardır Körfez Belediyesi’nde görev yapmakta olan gayretli bir personelimizdir. Görevlendirme kurum içidir ve siyasi malzeme olarak kullanılması doğru değildir.

Son Güncelleme: 23.12.2022 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38