banner36

Körfez Belediyesi Karla Mücadelede Tam Not Aldı

Körfez’de etkili olan yoğun kar yağışına rağmen çalışmalarıyla ilçe halkını mağdur etmeyen Körfez Belediyesi ekipleri, vatandaştan tam not aldı.

Körfez Belediyesi Karla Mücadelede Tam Not Aldı

Körfez’de etkili olan yoğun kar yağışına rağmen çalışmalarıyla ilçe halkını mağdur etmeyen Körfez Belediyesi ekipleri, vatandaştan tam not aldı.

04 Ocak 2016 Pazartesi 12:42
Körfez Belediyesi Karla Mücadelede Tam Not Aldı

50 Personel 24 Saat Görev Başında

Karla mücadele için oluşturulan ekipler, yaklaşık 50 personelle 24 saat ilçe genelinde görev başında. Ekipler,  araç ve makinelerle Körfez’deki tüm ara sokaklar ve caddelerde sorumluluğundaki birçok anayolda da görev yapıyor. Kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde tuzlama ve greyder ile yol açan ekipler, yolların kapanmaması için aralıksız çalışıyor. Gündüz karla mücadele eden ekipler gece de buzla mücadele ediyor. Kar küreme ve tuzlama çalışmalarını 36 mahallede aralıksız olarak yürüten acil müdahale ekipleri vatandaşın günlük hayatının aksamamasını sağlıyor.

Belli bir plan çevresinde çalışmalarını yürüten ekipler önceliği ana caddelere, okullara yakın cadde ve sokaklara veriyor. Ana arterleri temizleyen ekipler sürekli olarak otobüs güzergâhlarını ulaşıma açık hale getiriyor. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da buzlanmanın önlenmesi için tuz atma çalışmaları yapılıyor.

Kar Küreme Yapıldı

Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, Körfez D-100 Karayolu üzerindeki köprülerde buzlanma olmaması, vatandaşların kayarak zarar görmemesi için erken saatlerde köprülerde ve duraklara yakın kaldırımlarda kar küreme ve donmayı engelleyici solüsyonla temizlik yaptı.

Tüm Önlemler Alındı

Körfez Belediyesi kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı tüm önlemleri aldı. Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından sabah saatlerinde köprülerde ve kaldırımlarda biriken karlar temizlenerek açıldı. Buz kırma ve temizleme aletleri ile tüm köprülerin çevresi ve yaya geçişleri temizlenerek vatandaşların ulaşımları daha güvenli hale getirildi.

Vatandaşlar Uyarıldı

Karla mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kar yağışının artması üzerine vatandaşları trafiğe çıkmamaları için uyardı. Tuzlama ve yol açma çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdürülmesine rağmen birçok trafik kazasının oluştuğuna dikkat çeken Körfez Belediyesi, önlem almadan trafiğe çıkan araçların kazalara neden olduğunu bu nedenle mecbur kalmadan trafiğe çıkılmamasını istedi. 

Her Türlü İhtiyaca Karşılık Verildi

Körfez Belediye ekipleri sadece kar ve buzlanma ile mücadele etmeyerek, ilçe halkının sağlık, gıda, ısınma, cenaze hizmetleri gibi acil ihtiyaçlarına da yanıt verdi. Özellikle gece saatlerinde vatandaşlardan gelen acil yardım telefonlarına anında müdahale eden belediye ekipleri, ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı.

 

Son Güncelleme: 04.01.2016 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38