Körfez’de Gaziler Günü Kutlandı

Ülkemizin bağımsızlık mücadelesinde büyük emekler vermiş, vatan savunmasında hayatlarını siper etmiş gazilerimiz Körfez’de 19 Eylül Gaziler Günü'nde yapılan resmi törenle hatırlandı

Körfez’de Gaziler Günü Kutlandı

Ülkemizin bağımsızlık mücadelesinde büyük emekler vermiş, vatan savunmasında hayatlarını siper etmiş gazilerimiz Körfez’de 19 Eylül Gaziler Günü'nde yapılan resmi törenle hatırlandı

21 Eylül 2014 Pazar 14:22
Körfez’de Gaziler Günü Kutlandı
 Körfez’de 19 Eylül 'Gaziler Günü' kapsamında Kaymakamlık Tören Alanı’nda tören düzenlendi. 
Törene Katılım Yoğundu
Trabzon Ortahisar Kaymakamlığına atanan Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu Körfez’de son resmi törenine katılarak gazileri yalnız bırakmadı. Düzenlenen törene Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Garnizon Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karaküllah, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, Gaziler, Askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Törende Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Garnizon Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan ve Muharip Gaziler Derneği ve Şehit Yakınları Birim Sorumlusu Cihat Kaplan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak, Türk bayrağı göndere çekildi. Gaziler günü kutlaması nedeniyle Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Adem Berke Kaya ve Didem Çalık Günün anlam ve önemi anlatan şiir okudular.
Şirinoğlu, “Onlarla Millet Olarak Bir kez Daha Gurur Duyuyoruz”
Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu törende yaptığı konuşmada, “Bugün 19 Eylül 1921 yılında TBMM'nin çıkardığı özel bir kanunla büyük Atatürk'e ve silah arkadaşlarına 'gazilik' unvanının verildiği günü anmak için toplandık. Şehitler nurlanan kahramanlardır. Gaziler de nurlanan şehitlerin yanında aynı safta savaşan, onurlanan yaşayan kahramanlardır. Onlarla millet olarak bir kez daha gurur ve onur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
Gazilerimiz Başımızın Tacıdır
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran yaptığı açıklamada “Gazilerimiz Başımızın Tacıdır” diyerek sözlerine başladı. Başkan Baran, gaziler ve şehitlerin Türk Milleti’nin gönlündeki yerinin emsalsiz ve tartışılmaz olduğunu belirterek “Ülkemiz bugün refah ve huzur içerisindeyse bunun en büyük sebebi Şehitlerimiz ve Gazilerimizdir. Ama şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, onların bizdeki değeri ve yeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek, karşılaştırılamayacak kadar büyüktür. Biz devlet ve millet olarak onlara karşı tüm sorumluluklarımızın gereğini sonuna kadar yerine getirerek ancak belki biraz vicdan 
borcumuzu ödemiş oluruz. Kahraman gazilerimizi bu mutlu, onurlu günlerinde bir kez daha milletçe saygıyla selamlıyor, kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.
Şehit Topraktır, Toprak İse Vatandır
Muharip Gaziler Derneği ve Şehit Yakınları Birim Sorumlusu Cihat Kaplan, Gaziler Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada "Gazi, bir savaş meydanının yaşayan siperlerin mevzilerin sessiz çığlığı, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de Dumlupınar'da, Erzurum'da, Adana'da, Mersin'de, Anadolu'nun herhangi bir yerinde sessiz ama kahramanca hayata veda eden evlatlarıdır. Gazi Çanakkale'dir, gazi Sakarya'dır, gazi Kore'dir, gazi Kıbrıs'tır, Gazi Mustafa Kemal'dir. Şehit ise vatan toprağıdır, istiklal uğrunda, namus yolunda can veren Mehmet'tir, bütün bir millete Hürriyet zevkini tattıran, gözünü kırpmadan kemiğini etten ayıran, silahını inançla kullanandır. Şehit topraktır, toprak ise vatandır" dedi.
Son Güncelleme: 21.09.2014 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38