Meclis üyesi ne iş yapar ? Bulunduğu bölgenin sorunları ile yakından ilgilenir, başkana yapılması gerekenlerde yardımcı olur, fikir üretir, proje sunar. Yapılan işlerde branşı ile ilgili konuları inceler, belediye bütçesini onaylar, seçmeni bilgilendirir ve buna benzer işleri yapar. Kısacası onu seçen kitleyi temsil eder. Halkla belediye arasındaki iletişimi kurar.
Bu işleri yapabilmesi için: tahsilli, kültürlü, bilgili, partisine oy getirecek potansiyelde, gerektiğinde başkana hesap soracak ve onu yanlışlarından alıkoyacak cesaret ve güçte olmalı diyorum. Bu vasıfların birkaçını taşıyanlara sözüm yok. Bu vasıfları taşıyıp taşımadığını herkes kendine sorabilir.
Meclis üyeliği için gerekli vasıflardır bunlar, hareket memurları için bu vasıflara gerek yoktur. Listeyi belirleyecek zevata yakın olmak, parası olmak, belirli bir bölgeden olmak gibi özellikler çok zaman yukarıda saydığım vasıfların önüne geçebiliyor. Mevcut listeler böyle demiyorum. Eminim ki özellikle başkanlık seçimini kazanacağını düşüneneler nitelikli meclis üyesi seçimine dikkat etmişlerdir. Zaten etmedilerse 30 martta halk onlara gereken cevabı verecektir. Kolayı zora sokanlar varsa, lütfen bu yazımı seçimden sonra bir daha okusunlar.
Genellikle lider ön plandadır, yerel seçimlerde ise başkanın ismi ön plana çıkmakta ve meclis listesi göz ardı edilebilmektedir. Zaten halkımız da yerelde, genellikle başkana oy verir. Bu seçimde ise durum biraz daha değişik ve Lider ön plandadır. Ağırlıklı 17 aralık konuşulmakta, kemikleşmiş oylara mesajlar verilmektedir. Kemikleşmiş oylar için ara sıra mesaj vermeniz yeterlidir ancak, bu seçimde sonucu partizan davranmayanların oyları belirleyecektir. Bu oylar, diğer partilerden emanet oylardır. İşte bu emanet oylar için verilen mesajlar kadar, belediye başkanı ve ekibi önem taşıyacaktır ve listede liyakata uymayanlar, 30 marttan sonra dizlerini döveceklerdir.
En derin muhabbetle herkese saygılarımı sunuyorum.