Bozdağ FETÖ'cülere yüklendi

15 Temmuz FETO darbe girişimine değinen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “CHP, MHP ve diğer partiler FETÖ operasyonlarına muhatap oldular. Kendi içlerinde bir ayıklama yaptılar mı?” derken, Kocaeli’ye yeni yapılacak olan adalet sarayı için söz verdi

Bozdağ FETÖ'cülere yüklendi

15 Temmuz FETO darbe girişimine değinen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “CHP, MHP ve diğer partiler FETÖ operasyonlarına muhatap oldular. Kendi içlerinde bir ayıklama yaptılar mı?” derken, Kocaeli’ye yeni yapılacak olan adalet sarayı için söz verdi

07 Ekim 2016 Cuma 14:28
Bozdağ FETÖ'cülere yüklendi

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Gölcük ve Gebze Adliye binalarının açılışı için kentimize geldi. Bakan Bozdağ’ın kentimizdeki ilk durağı AKP İl binası oldu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ziyaretine İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Milletvekilleri İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Zeki Aygün,  Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, il yöneticileri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, gençlik kolları, kadın kolları ve çok sayıda partili karşıladı.

 

KOCAELİ’YE YENİ BİR ADALET SARAYI

İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Bugün iki güzel eseri için bakanımız kentimizde. Bu açılışlara iştirak ettiği için bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Her iki eserde büyük eserler. Özellikle Gebze’ye yapılan Adalet sarayı Marmara’nın en büyük eserlerinden birisidir. Kocaeli vatandaşları olarak bu hizmeti almaya çalışanlar için bir eksikliğimiz var o da Kocaeli adalet sarayının artık yetememesi. Kocaeli yılda 40-50 bin nüfusu artan bir il. Şu anda 1 milyon 800 bin nüfusumuz. Bizler yerel yöneticiler olarak bu ihtiyacı görüyor. Buna uygun arsa temini için çalışıyoruz. Kocaeli Adalet Sarayını da kente yakışacak bir hale gelmesi için bu yatırıma destek olduğunuz gibi destek olacağınızı düşünüyorum. Şahsım ve il başkanlığımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

YENİ ADLİYE SARAYI İÇİN GEREĞİNİ YAPARIZ

İl Başkanı Ceyhan sonrasında söz alan Adalet Bekir Bozdağ, “Bugün Kocaeli’de iki Adalet sarayımızı açacağız. Bu yapılanları yerinde görmek adına geldik. Bundan sonra Gölcük ve Gebze’deki adliyemizin resmi hizmete açılışını gerçekleştireceğiz. Kocaeli Türkiye’nin her alanında önemli güçlü bir yere sahip. Anadolu’yu İstanbul’a bağlayan ana kapıdır Kocaeli. Kocaeli sürekli büyüyor. Dolayısıyla Adalet binası da yetmiyor. Yeni bir ihtiyaç var. Yüz dönümlük bir yeri Adliye sarayımıza tahsis ederiz dedi büyükşehir başkanımız. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Alt yapı çalışmaları yapılacak. Belediye başkanlığı ve başsavcılık en uygun yeri bulacak. Ardından proje ve ihale çalışmaları yapılacak. Başlamak bitirmek demektir. Kocaeli’ye şimdiden hayırlı olsun diyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“ÖDÜL VERMEK İÇİN YARIŞIRLARDI”

15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünün başarısız olmasında, siyasi partilerimizin tavırları, medyamızın darbeye karşı duruşu ve halkımızın geleceğine sahip çıkması çok etkili olmuştur diyen Bakan Bozdağ “Türk milleti kahramanlık destanı yazmıştır. Yabancı ülkelerde seçilmişlerine böylesine ölümüne sahip çıkan bir irade olsaydı pek çok ülke bu ülkenin liderlerine en saygın ödüllerini vermek için yarışırlardı. Ama dikkat ederseniz bizim halkımızın ortaya koyduğu bu irade saygın bir karşılım görmedi. Çünkü onlar bazı şeyleri kendileri olduğunda çok güzel başkaların da ise yanlış olduğunda güzel görüyorlar. Dünyanın hangi ülkesinde o tavır gösterilebilirdi. Benzeri bir durum Fransa’da Amerika’da Almanya’da böyle bir durum olsa halkları böyle bir tavır sergileyebilir miydi?” ifadelerini kullandı.

 

“FİTNECİ FETÖ”

Türkiye bundan sonra üzerin hesap yapanların hesaplarını bozacak diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Biz yolumuza devam edeceğiz. FETÖ gibi alçaklar ve herkesin bilmesi lazım ki bu ülkede kirli planların hayat hakkı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkemizin bekası için alınması gereken kararları almaya devam ediyor. Biz bu kararları alırken başkalarından icazet almadık almayacağız. FETÖ ülkemizi böldü. Ana-baba, devlet- vatandaş arasına fitne soktu. Her devlet çalıştırdığı insanlardan yüksek sadakat bekleme hakkına sahiptir. Sadakatinden şüphe ettiği kişileri kamudan ayıklamak da hakkıdır. ABD’de terör örgütü üyesi olduğu bilinen birini kamuda çalıştırıyorlar mı? Çalıştırırlar mı? Devletler düzeni korumak adına bu anlamda gerekli adımları atarlar. Şu anda bir arındırma politikası devam ediyor. Vazifemiz bu çınarı korumaktır. Yeni nesillerin yetişmesi için burada tereddüt gösterirsek devletimizin geleceğimiz tehlikeye girer” açıklamasında bulundu.

 

“ALGI OPERASYONLARI BAŞLADI”

FETÖ darbe teşebbüsünün başarısızlığının ardından yeniden algı operasyonlarına başladı diyen Bakan Bozdağ, “Gülen 20 yalan söylüyor. 20sinin yalan olduğu ortaya çıkıyor. 21. söylediğinde inanıyor insanlar. Bu kişinin söylediklerinde doğru çıkan tek bir şey yok. Hükümetin 17 Aralık, Cumhurbaşkanlığı seçimlerin de, 7 Haziran, 1 Kasım’da gidecek denildi gitmedik. En nihayet 15 Temmuz’u denediler yine gitmedi. Yalanlarla sürekli yarına umut taşıyorlar. Yalanlara inanmayın. Bir kişinin yalanlarına sürekli inanırsanız hatanın büyüğünü yaparsınız. Bir de mehdiyim diyorsunuz. Mehdi yalan mı söyler. Öyle bir yapı oluşturmuş ki her söylediğine inanan uydu yapılar var. Özellikle FETÖ ile bağlantısı olduğu için soruşturmaya tabi tutulan vatandaşların aileleri dikkatli olmalı. Bunların bütün dertleri kendi gelecekleridir. Herkes bildiğini anlatsın. Etkin pişmanlıktan yararlanma imkanı var. Herkes kendi göbeğini kendi kessin” dedi.

 

“AKP TEMİZLİĞİ 2011’DEN BERİ YAPIYOR”

Siyasette de arındırmaya ihtiyaç var diyen Adalet Bakanı Bozdağ “FETÖ karşısında ilk tehlikeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görmüştür. CHP zamanın ordu içerisinde namaz kılan insanları, eşi tesettürlü olan insanları görevlerinden ettiler. Ordu içerisinde FETÖ yapılanmasına yol açtılar. Bunların asıl karşı olduğu şey mütedeyyin insanları istememeleridir. FETÖ’nün devlet için bir tehlike olduğuna yönelik bir değerlendirmeleri yok. Geçmişte FETÖ’cü diye her yerden insanları attılar. 40 senedir AKP mi vardı. Herkes gönüllerine girmek için çaba harcadılar. 2011de milletvekilleri seçimlerinde partiye sızmaları önlenmiştir. Bazı kriptolar çıkmıştır. 2011 seçimlerinde tedbir alındı. 2014 Belediye seçimlerinde kılı kırk yarılarak çalışmalar yapıldı. Hatta ilan ettiğimiz adayları değiştirdik. AKP kendi içindeki değerlendirmeyi 2011’den beri yapmaktadır” açıklamasında bulundu.

 

“CHP VE MHP KENDİ İÇİNİ AYIKLASIN”

Sözlerinin sonunda Bakan Bozdağ “CHP, MHP ve diğer partiler FETÖ operasyonlarına muhatap oldular. Kendi içlerinde bir ayıklama yaptılar mı? CHP’nin içinde kaç tane FETÖ’cü var CHP’nin araştırması lazım. Belediye meclis adayı, belediye başkanlığına aday olan FETÖ’cüleri destelediler mi? Desteklemediler mi? Açıklasınlar.  Bu konuda en net parti AK Partidir. Ayıklamayı da en iyi şekilde yapmaktayız. Bahçeli’ye de teşekkür ediyoruz. FETÖ’ye bizim gibi bir tavır koymuştur. Herkes kendi işini yapmalı. CHP, MHP kendi içini ayıklasın. AK Parti bu konuda adı gibi aktır. Bir şey olduğunda da gereğini yapmaktan çekinmeyiz” dedi.

Son Güncelleme: 07.10.2016 14:30
Anahtar Kelimeler:
BakanıADALETBekirBozdağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38