Dubai Port açıldı

Körfez Yarımca’da kurulan DP World Konteyner Terminali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmit Perşembe Pazarı Alanı’ndan yönettiği Telekonferans yöntemi ile açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la aynı anda Yarımca’da limanda kurulan açılış tuşlarına 3 bakan ile DP World’ün üst düzey yöneticileri basarak limanı hizmete açtı

Dubai Port açıldı

Körfez Yarımca’da kurulan DP World Konteyner Terminali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmit Perşembe Pazarı Alanı’ndan yönettiği Telekonferans yöntemi ile açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la aynı anda Yarımca’da limanda kurulan açılış tuşlarına 3 bakan ile DP World’ün üst düzey yöneticileri basarak limanı hizmete açtı

14 Mayıs 2016 Cumartesi 12:08
Dubai Port açıldı

 DP World Yarımca Konteyner Terminali’nde hazırlanan açılış programına Körfez’in tüm protokolü katıldı. Gecikmeli olarak başlayan programa Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, DP World Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sultan Ahmed bin Sulayem, DP World Yarımca CEO’su Nichola Silveira, DP World üst düzey yönetimi, Yarımca terminali yönetimi ve personeli, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, daire müdür ve amirleri ile protokol katıldı.

 

BÜYÜK YATIRIM

Açılış programında ilk olarak kürsüye Sultan Ahmed bin Sulayem geldi. Türkçe olarak salonda bulunanları selamlayan Sulayem, yine aynı şekilde Türkçe ‘Allah’a ısmarladık’ diye bitirdiği konuşmasında, “Türkiye çok iyi fırsatlarla dolu, dünyanın dört bir yanında limanlarımız bulunuyor. Cumhurbaşkanı’na bize güvendiği ve inandığı için teşekkür ederim. Türkiye, 1.5 milyar insana ulaşabilecek bir ulaşım noktasında yer alıyor. Kanal İstanbul, büyük havaalanı gibi projeleriniz var. Petroldeki yatırım oranımız daha önce yüzde 90 düzeyindeydi, şimdi ise fiyatların artması ile yüzde 20’lere düştü. Değişik alanlarda yatırım yapmaya başladık. Çin bu alanda tek yol olmaya çalışıyor ve değişik noktalarda üs kuruyor. Biz Kazakistan’ın sınırında üs oluşturduk, Türkiye üzerinden kargolar gidecek. Türkiye bugün, geleceğin Ortadoğu’da ve buradaki işlerde olduğunu gördü” dedi. Daha sonra konuşan Yarımca CEO’su Nichola Silveira, büyük bir yatırım yaptıklarını belirterek, “460 bin metrekare üzerinde bir alanda liman kuruldu. Şu anda 275 kişi istihdam ediliyor, geliştikçe bu sayı daha da artacak. Burada yüzde 20 bayan çalışan sayısı hedefliyoruz, aramızda operatör olarak çalışan bayanla dahi mevcut. Elektrikli vinçlerle çalışmalarımız yapacak ve sıfır çevre zararı ile hizmet vereceğiz. Türkiye Devleti’ne ve 5 yıldır bizi destekleyen Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ÇEVRECİLİK'TEN TAM NOT

Başbakanlık Yatırım ve Destek Tanıtım Daire Başkanı Arda Ermut’un gelişmeleri anlattığı ve bol teşekkür dolu konuşmasının ardından kürsüye Bakan Fatma Güldemet Sarı geldi. Bakan Fatma Güldemet Sarı konuşmasında, DP World’ün çevre ile ilgili tüm kurallara uyduğunu ifade ederek, “Devasa bir yatırım olmasının yanında çevreci olan Yarımca Limanı’nın hayırlı olmasını dilerim. DP World bakanlık olarak bizden tam not almıştır. Yapım aşamasında her anı inceledik, ekolojik yapıya ve çevreye vereceği zararları, ulaşım ve deniz trafiği sorunlarını inceledik ve Çevrecilik Bakanı olarak tam not verdik. Kocaeli’nin marka bir kent olması için çalışmalarımız var. Plansız ve düzeysiz yapılaşmaya izin vermeyip, kentsel dönüşümler yapacağız” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuşmasında, projenin temelinin 5 yıl önce atıldığını söyleyerek, limanın iki ülke arasındaki iş birliğini ve ticareti arttırmasını dilediklerini belirtti.

 

37 LİMAN VAR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da konuşmasında Kocaeli’de 37 liman olduğunu ifade ederek, “Komşu komşuyu istemez, ev sahibi de hiç kimseyi istemez. Buradaki tartışmalar limanların yan yana sıralanmasından kaynaklanıyor. Çevre konusunu ön plana çıkartıp endişe ederseniz büyüme olmaz. Şehirlerin ortasında çöp arıtma tesisleri var, masraftan kaçınmazsanız, teknolojiyi kullanarak çevreye zarar vermeden işletmeler kurarsınız. DP World ailesine Türkiye’ye duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim. Son yıllarda dış yatırım 10 kat arttı. Türkiye dünyanın merkezinde yer alıyor. Dünyanın zenginlik merkezi batıdan doğuya hareket ediyor, bunun  merkezinde de Türkiye var” dedi.

Bu sırada canlı bağlantı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı ve karşılıklı teşekkürlerden sonra tuşlara basılarak açılış yapıldı. Açılış sonrasında Binali Yıldırım’a plaket verildi.

Son Güncelleme: 15.05.2016 17:18
Anahtar Kelimeler:
LimanıDubaiPort
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38