DYO BOYA FABRİKASINDA, 600 İŞÇİ GREVE ÇIKTI

DYO Boya fabrikasında anlaşma sağlanamadı, 600 işçi greve çıktı.

DYO BOYA FABRİKASINDA, 600 İŞÇİ GREVE ÇIKTI

DYO Boya fabrikasında anlaşma sağlanamadı, 600 işçi greve çıktı.

22 Mayıs 2025 Perşembe 09:43
DYO BOYA FABRİKASINDA, 600 İŞÇİ GREVE ÇIKTI

DYO Boya fabrikasında Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi'nin örgütlü olduğu toplu iş görüşmeleri görüşmelerinde uzlaşmanın sağlanamaması sonucunu600 işçinin grevden çıktığını bildiriyor. Ocak ayından bu yana devam eden toplu iş dünyasının karşı tarafı anlaşma sağlayamayınca, Sendika22 Mayıs'ta grev kararı aldı. Bunun üzerine işveren, KAP üzerinden lokavt ilan verdi.

Grevin çalışmalarıyla birlikte DYO Boya'da çalışan sendikalar, sendikanın kararıyla birlikte fabrikayı terk etme haklarının savunulmasını istediler. Sendikanın, miktarın karşılanması için mücadele edeceğini belirtirken, işveren tarafı ise grevin olumsuzluklara dikkat ederek anlaşmazlığı ya da varmaya çalışmasını ifade etti. Grev sürecinin nasıl ilerleyeceği merakla katılırken, anlaşmazlığın bir an önce çözüme kavuşturulması için yeniden müzakere masasına dönüş bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38