KOCAELİ MİLLİ KURULUŞLAR BİRLİĞİ’NDEN DOĞU TÜRKİSTAN AÇIKLAMASI

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Doğu Türkistan ve Doğu Türkistanlı Ozan Abdurrehim Heyit hakkında basın açıklaması yapmak için Türk Ocağı Kocaeli Şubesinde bir araya geldi. Birlik adına Yesevi Ocağı Başkanı ve KMKB Dönem Sözcüsü Eren ELMALI açıklamayı gerçekleştirdi.

KOCAELİ MİLLİ KURULUŞLAR BİRLİĞİ’NDEN DOĞU TÜRKİSTAN AÇIKLAMASI

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Doğu Türkistan ve Doğu Türkistanlı Ozan Abdurrehim Heyit hakkında basın açıklaması yapmak için Türk Ocağı Kocaeli Şubesinde bir araya geldi. Birlik adına Yesevi Ocağı Başkanı ve KMKB Dönem Sözcüsü Eren ELMALI açıklamayı gerçekleştirdi.

12 Şubat 2019 Salı 11:50
KOCAELİ MİLLİ KURULUŞLAR BİRLİĞİ’NDEN DOĞU TÜRKİSTAN AÇIKLAMASI

Çin Demografik Yapıyı Değiştiriyor

Elmalı, Doğu Türkistan’ın binlerce yıllık kadim Türk Yurdu olduğunu belirtti. “1949 yılında Çin Halk Kurtuluş Ordusunun işgal ettiği Doğu Türkistan’da Çin Hükümetinin teşvikleriyle demografik yapı değiştirilmeye ve bölge Çinlileştirilmeye başlandı. 1975’te yapılan nüfus sayımında bölgenin %75’ü Uygurlu % 6’sı Han Çinlisi iken bu rakam 2010 yılına gelindiğinde Uygurlar %45, Han Çinlileri ise %40 oldu.” Dedi.

Açık Hava Hapishanesi

Bölgede Müslüman Türklerin sürekli baskı halinde olduğuna değinen Elmalı, “Açık hava hapishanesi şeklinde ki Doğu Türkistan’da her 500 metrede bir polis kontrolü yapılmakta. Onlarca asimilasyon kampları ve bu kampların içerisinde milyonlarca Doğu Türkistan’lı zulüm görmektedir. Uluslararası izleme örgütlerinin izleme taleplerine dahi izin verilmediği bu kamplar Çin’e göre sözde meslek edindirme kursları şeklinde açıklanmaktadır.”

Çin’in Servis Ettiği Görüntülerin Bir Değeri Yok

Cuma gününden itibaren sosyal medyada vefat ettiği haberleri dolaşan Doğu Türkistanlı Ozan ile ilgili bilgilere değinilen açıklamada “Abdürrehim Heyit  söylediği eserlerden dolayı bundan 2 yıl önce 8 yıl cezaya çarptırılmıştı. Geçtiğimiz Cuma günü kendisinin vefat ettiği haberleri gelmiş ve sosyal medyada yayılmıştı. Ardından sosyal medyada bu konuyla ilgili Türk Milliyetçilerinin gösterdiği duyarlılık ses getirmiş ve Dış İşleri Bakanlığımız harekete geçerek bir açıklama yaptı. Ve yapılan açıklamada Bakanlığımız ölüm haberini doğrulamıştı. Fakat 10 Şubat günü tekrar sosyal medyadan Çin tarafından gönderilen bir video yayınlandı. Görüntülerde yer alan Abdurrehim Heyit, kendisinin iyi olduğunu bizlere söylemekteydi. Gelen bu haberle elbette ki sevindik. Fakat bulunduğu yerde şartlarının iyi olduğuna dair söylediklerinin baskı ve tehdit altında verildiği alenen ortadadır. Ve bu ifadelerin tarafımızda bir değeri olmadığını belirtmek isteriz.”

Çin Neyi Hedeflemektedir?

“Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ölü, Çin yetkilileri tarafından yapılan açıklamada yaşıyor olan Heyit’in son durumu nedir? Bilmek istiyoruz. Ve yaşıyorsa bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri hangi kaynaktan bilgi alarak bu açıklamayı yapmıştır? Eğer kaynak doğru ise Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine yanlış beyan vererek Çin neyi hedeflemektedir?  Burada akıllara şu soru da geliyor. Heyit’in vefat etti haberini Çin yetkilileri bilerek mi servis etti? Dünyaca bilinen ve sevilen biri üzerinden infial uyandırmak ardından da bakın yaşıyor ve gayet sağlıklı sizler inanmayın kamplarda işkence yapılıyor haberlerine demek için.”

Doğu Türkistan Namus Meselemizdir

“Üstünde yaşayanların Türk, üstüne basılan toprağın Türk olduğu kadim Türk Yurdunda ki Çin işgalinin bir an önce sona ermesini talep ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği Dünya 5’ten büyüktür sözünün içerisinde yani 5’in içerisinde Çin’de vardır. O yüzden Devlet yetkililerinden Çin’e karşı en sert uyarının yapılmasını istiyoruz. Çin’in toprak bütünlüğü tarzı açıklamalar bizleri incitmektedir. Bizler için Doğu Türkistan davası namus meselesidir. Bu coğrafyaya gelmezden önceki yurdumuzu savunurken bazı yakışıksız ithamlarla da maalesef karşı karşıya kalmaktayız. Bu ithamlardan biri şudur: CIA’nın o bölgede planları varmış. Çinle ilgili bu tür haberler sansasyonel bir kirletmeymiş. Kendi yurdumuz üzerinde kurduğumuz cümlelerle alakalı hiç kimse bizi CIA sözcüsü yapamaz. Bizler Türk Milliyetçileriyiz.”

Basın Açıklamasına Katılım Sağlayanlar

Türk Ocağı Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, Aydınlar Ocağı Kocaeli Başkanı Süleyman Pekin, Kihmed Başkanı Sabahattin Yamak, Kocaeli Bağımsız Sağlık- Sen Başkanı Sami Ayyıldız, Turancı Hareket Platformu Kocaeli Başkanı Özer Mert Özdemir, Bayşad Temsilci Eyüp Cüce basın açıklamasına katılım sağladılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38