Kategoriler

SÖZ KOCAELİ

ÜNİVERSİTE’DE GENÇBANK TANITIMI

Toplum Gönüllüleri Vakfının desteklediği ve İzmit Belediyesi Gençlik Birimi (Genç-İz) ’nin de paydaşı olduğu GençBank, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine tanıtıldı.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü sosyal tesis yanındaki otopark alanında stant açan Gençbank yetkilileri, üniversite öğrencilerine faaliyetleri hakkında bilgi verip, çalışmalarında onları da aralarında görmek istediklerini söylediler.

 

YURTDIŞINDA DA FAALİYETLERİ VAR

 

 İlgililer, GençBank’ın gençlerin toplumsal hayata aktif katılımını artırarak kendi yerellerindeki yaşam kalitesini yükseltmelerine destek olmak amacıyla uygulanan bir gençlik çalışması modelinin adı olduğunu anlatarak” GençBank Türkiye dışında halen İngiltere, Almanya, İrlanda, Bulgaristan, Romanya, Ermenistan, Hindistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Güney Afrika’da farklı kurumlar tarafından uygulanmaya devam ediyor. Türkiye’de ise, 2011 yılında Toplum Gönüllüleri Vakfı yürütücülüğünde GençBank Projesi’nin pilot dönemi Samsun ve İstanbul’daki iki gençlik merkezinde başladı. 2012 yılında 6 GençBank ekibi kuruldu ve toplamda 49 projeye hibe vererek hayata geçirilmesini sağladı. 2013 yılında ise GençBank ekiplerinin sayısı 8’e yükseldi ve 71 gençlik projesine hibe verildi. Halen Türkiye genelinde 13 yerde paydaşı bulunan GençBank, gençlerin proje hazırlamalarına destek vermektedir. Kısa adı Genç-İz olan İzmit Belediyesi Gençlik Bilgilendirme Birimi ile ortak çalışan GebçBank, Şubat ayından beri İzmit’te 5 adet proje hazırlanmasına ön ayak oldu. Toplum yararına fikri olan gençleri Cumhuriyet Çocuk Parkı’ndaki ofisimize bekliyoruz” dediler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KÖRFEZ
39 Kez Görüntülendi.
Başkan Şener Söğüt, “Hereke Halısı’na değer katıyoruz”
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
23 Kez Görüntülendi.
ASKON KOCAELİ’DEN, İZMİR’E ZİYARET
KOCAELİ
5 Kez Görüntülendi.
Ailem Kocaeli Projesi Kapsamında, Farkındalık Yürüyüşü Gerçekleştirildi
KÖRFEZ
3 Kez Görüntülendi.
KÖRFEZ TİCARET ODASINDA, KARİYER GÜNLERİ
DERİNCE
7 Kez Görüntülendi.
Derince Meclisi’nde, Tek Gündem Maddesi Karara Bağlandı
EKONOMİ
89 Kez Görüntülendi.
Kamuda Tasarrufcuk Önlemlerinde,İtibardan Tasarruf Edilmedi
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, “STK’larımızla işbirliği içinde çalışacağız”
EKONOMİ
168 Kez Görüntülendi.
KSO Başkanı Zeytinoğlu, cari denge verisine ilişkin açıklamada bulundu
ASAYİŞ
57 Kez Görüntülendi.
63 Düzensiz göçmen, yakalandı
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
Körfez’de parklara, güvenlik kameraları yerleştiriliyor