Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

DOĞAN, SEMT PAZARLARINDA DEVRİM YAPTIK

Perşembe Pazarı ve Cumartesi Pazarlarının önümüzdeki haftadan itibaren Doğu Kışla’da yapılan kapalı pazara taşınmasıyla ilgili olarak Kocaeli Valiliği’nde önemli bir toplantı yapıldı.

Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim’in yer aldığı toplantıda Perşembe ve Cumartesi pazarlarının Doğu Kışla’ya taşınması konusu ele alındı.

EN BÜYÜK İKİ PAZAR, AYNI ÇATI ALTINDA

Valilik’teki toplantıyla ilgili konuşan Başkan Doğan “ şehrimizin en büyük iki semt pazarı Perşembe ve Cumartesi pazarlarıyla ilgili tarihi bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz. 2009 yılında göreve geldiğimizde Cumartesi pazarı Kadıköy Mahallesi Bağdat Caddesi’nde kuruluyordu. Bu pazar, trafik başta olmak üzere şehrimizin sosyal yaşamını olumsuz etkiliyordu. Kararlı duruşumuz sonucu Cumartesi pazarını geçici olarak şimdiki yerine taşıyarak eski yerindeki sorunları ortadan kaldırmıştık. Doğu Kışla’da, Perşembe ve Cumartesi Pazar esnafımız için son derece modern bir kapalı pazar yaptık. Böylelikle her iki pazarımızı da  tek çatı altında toplayarak adeta devrim bir  karar almış olduk. Bu, aynı zamanda bin 500 pazarcımızı ilgilendiren büyük bir değişimdir.

PAZARCILARIMIZDAN BİR KURUŞ ALMADIK

Göreve geldiğim 2009 yılında şehrimizde bir tane kapalı pazar yoktu. Önümüzdeki hafta faaliyete başlayacak Doğu Kışla’daki pazarla birlikte şehrimizdeki kapalı pazarı sayısı 11 olmuş oldu. Bu aslında şehrimizdeki semt pazarları konusunda büyük bir devrimdir. Yaptığımız çağdaş ve modern kapalı pazarlar sayesinde hem pazarcımız gece geç saatlerden itibaren direk, tente taşımaktan kurtuldu hem de yağmurda çamurda eziyet çekmez oldu. Aynı zamanda vatandaşlarımız da güneşten, yağmurda, sıcaktan, soğuktan etkilenmeden rahat bir şekilde alış veriş yapma imkanı buldular. Kapalı pazarlarımızda sadece pazarcı tezgahı yok. Tuvalet, bebek emzirme odası, kafe, mescit, zabıta birimi gibi sosyal donatılar da yer alıyor. İzmit’teki kapalı pazarları, pazarcımızdan bir kuruş para almadan yaptık.

27 EYLÜL’DE BÜYÜK DEĞİŞİM YAPACAĞIZ

Doğu Kışla’da yapılan kapalı pazarda 27 Eylül’de Perşembe pazarı, 29 Eylül’de de Cumartesi pazarı faaliyet gösterecek. Perşembe ve Cumartesi pazarlarının Doğu Kışla’daki yeni yeriyle ilgili olarak yaklaşık 6 aydır pazarcılarımızın, Pazarcılar Odası’nın ve şehrimizin hukukunu koruyarak en iyi geçişi yapmak için çalışmalar yaptık. Bu konuda bütün uzlaşmalar sağlandı. Sayın valimizle de bilgilendirme toplantımızı yaparak bu değişimle ilgili sorunsuz bir geçişi sağlayacağımızı konuştuk. Artık geri saymaya başladık. Bu pazarların yerinin değişmesinin şehrimize nasıl olumlu bir katkısının olduğunu hep birlikte göreceğiz. Daha güzel İzmit, daha güzel bir Kocaeli için, milletimizin kuruşunu ziyan etmeden, rantçılara kaptırmadan gece gündüz hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KÖRFEZ
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt: “Zor Olsa da Körfez İçin Değer”
GÖLCÜK
18 Kez Görüntülendi.
Gölcük’te Osmanlı Mirası Gün Yüzüne Çıkıyor
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Günübirlik Ev ve Araç Kiralama Denetimi Gerçekleştirildi
ASAYİŞ
12 Kez Görüntülendi.
8 Yıldır Aranan Hükümlü Kocaeli’de Yakalandı
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Minik Yetenekler Körfez'de Zafer Bayramı Coşkusuyla Sahada
ASAYİŞ
38 Kez Görüntülendi.
Gölcük’teki Hırsızlık Olayı İstanbul’da Çözüldü
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
İzmit’in Kalbi Temizlendi, Göl Yeniden Hayat Buldu
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Zabıta Eş Zamanlı Denetimlerle Sahada
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
42 Kocaeli Tanıtım Etkinliği Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
ASAYİŞ
114 Kez Görüntülendi.
Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs İzmit’te Yakalandı