Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Geleceğin yazılım mühendisleri Bilim Merkezi’nde yetişiyor

Saat Kulesi, Yeni Cuma Camii ve Fevziye Camii, Kocaeli Bilim Merkezi’nde dijital ortamda modellendi. ’3 Boyutlu’’ baskıları alınan sembol yapılar gerçeklerini aratmadı.

Kocaeli Bilim Merkezi gerçekleştirdiği çalışmalarla fark yaratmaya devam ediyor. Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen eğitimlere katılan başarılı öğrenci Yavuz Selim Kapsız, bilim merkezi eğitmenleriyle birlikte Kocaeli’nde daha önce örneği olmayan bir çalışmaya imza attı.

SEMBOL YAPILARIN DİGİTAL MODELLERİ YAPILDI

Gerçekleştirilen çalışmada ilk aşamada Kocaeli İzmit ilçesinin sembol yapılarından olan Saat Kulesi, Yeni Cuma Camii ve Fevziye Camii’nin dijital ortamda modellemesi yapılarak çizimleri tamamlandı. Çizimleri tamamlanan modellemelerin ‘’3 Boyutlu’’ yazıcılardan baskıları alındı. Daha önce Kocaeli’nin sembol yapıları için böyle bir tasarım çalışmasının yapılmaması gerçekleştirilen çalışmayı daha da değerli kılarken, ‘’3 Boyutlu’’ baskıları alınan yapıların tüm detayları en ince ayrıntılarına kadar ele alındı, objeler gerçeklerini aratmadı.

“BİLİM MERKEZİ UFKU GENİŞLETİYOR”

Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu olan Yavuz Selim Kapsız, Kocaeli Bilim Merkezi eğitim programlarının bu tip çalışmaları gerçekleştirmek için büyük fırsatlar sunduğunu, herkesin ücretsiz olarak verilen Mucit Dünyası eğitimlerinden faydalanması gerektiğini söyledi. Şu anda üniversiteye hazırlandığını ve yazılım mühendislik okumak istediğini belirten yetenekli öğrenci, bilim merkezinin insanların ufkunu genişlettiğine inandığını söyledi.

7 YAŞ VE ÜZERİ HERKES KAYIT YAPABİLİYOR

Kocaeli Bilim Merkezi’nin gerçekleştirdiği Sanayi 4.0 Mucit Dünyası eğitimlerine 7 yaş ve üzerindeki herkes katılım sağlayabiliyor. 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
34 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Fırtına Uyarısı
GÜNDEM
128 Kez Görüntülendi.
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenileniyor
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
Yuvacık Barajı’nda Doluluk Oranı Yükseldi
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Narkotik Operasyonu: 9 Şüpheli Yakalandı
KOCAELİ
15 Kez Görüntülendi.
Lokomotif Çocuk Köyü’nde 2025 Yılı Başarıyla Tamamlandı
GÜNDEM
93 Kez Görüntülendi.
KOÜ Anıtpark Öğrencilerinden Taşınma Kararına Tepki
ASAYİŞ
26 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de, Kamyon ile Servis Minibüsü Çarpıştı
KÖRFEZ
11 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği’nden, Çifte Şampiyonluk
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan “GÜÇ” Programına Destek
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
İzmit’te “Güvenli Okul” Denetimi