Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Anadolu topraklarında yaşayan,hiçbir ırk yok olmadı, hala içimizde yaşıyorlar

Prof. Dr. Uğur Batı, “Yaratıcılığın ve Gelişimin Kusursuz Yolları” konulu söyleşisini gerçekleştirmek üzere 11. Kitap Fuarı’na geldi

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Yaratıcılığın ve Gelişimin Kusursuz Yolları” konulu söyleşi gerçekleştiren Prof. Dr. Uğur Batı, bugüne kadar birçok kitap da yazdı. Reklamın Dili ve Ben Bilmem Beynim Bilir gibi kitapları yazan Prof. Dr. Batı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nda sevenleriyle buluştu. Batı, “Urartular, Hititliler gibi birçok ırk, hiçbir zaman yok olmadı halen bizlerle beraber yaşıyorlar” dedi.

“İYİ VE KÖTÜ YÖNDE HER TÜRLÜ POTANSİYELE SAHİBİZ”

Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda söyleşisini gerçekleştiren Prof. Dr. Uğur Batı, “Bizler iyi olup yeni teknolojiler üretip insanlara yardım ederken tüm varlıkların en kötüsü de olabiliriz. Suriye terörle alınan bir yer değildi, 5 yılda ne oldu da birbirlerinin kafasını kesmeye başladılar. İnsan sınanmadığı her durumda iyi ve kötü yönde her türlü potansiyele sahiptir. Beynimizin nereye yönlendiğiyle alakalı bir durum bu ve insanlara yardım eden kişiyken bir anda kafa kesen kişilere de dönüşebiliyoruz” dedi.

“HİTİLERDEN KALMA BİR ORAK, BİZLERE BİLİNMEYENİ GÖSTERDİ”

‘’Urartular, Hititliler gibi birçok ırk, hiçbir zaman yok olmadı halen bizlerle beraber yaşıyorlar” diyerek katılanları şaşırtan bir söz söyleyen Prof. Dr. Batı, “Yaşadığım bir olayı anlatayım size Çorum’da yapılan kazılarda Hititlerden kalma bir orak bulundu. Orada çalışan bir işçide bu orağın aynısından bizim evde de var dedi. Bizde getir bir kontrol edelim dedik. İşçi getirdi. Her şeyiyle aynı orak olduğunu anlamak çok zor olmadı. Karbon testine soktuk ve ikisinin de Hititlerden kaldığını anladık. Sonra kazıları yapan Alman Profesör, ‘DNA testi yapabilir miyiz?’ dedi. Yaptık ve o işçi %99.9 Hititli çıktı. Yani bu topraklarda yaşayan hiçbir ırk yok olup gitmedi hala içimizi bizimle yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
32 Kez Görüntülendi.
Gölcük’teki Hırsızlık Olayı İstanbul’da Çözüldü
KOCAELİ
9 Kez Görüntülendi.
İzmit’in Kalbi Temizlendi, Göl Yeniden Hayat Buldu
KÖRFEZ
6 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Zabıta Eş Zamanlı Denetimlerle Sahada
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
42 Kocaeli Tanıtım Etkinliği Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
ASAYİŞ
113 Kez Görüntülendi.
Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs İzmit’te Yakalandı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Aranan Şahıslara Yönelik Operasyon: 4 Kişi Yakalandı
KÖRFEZ
32 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, Mimar Sinan Mahallesi’nde 
SİYASET
42 Kez Görüntülendi.
Aydın; iktidara yüklendi
GÜNDEM
83 Kez Görüntülendi.
Orman yanarsa gelecek söner
DERİNCE
45 Kez Görüntülendi.
Derince’de Ormanlar İçin El Ele: Kadırga’da Temizlik Seferberliği