Kategoriler

SÖZ KOCAELİ

Engellilerin, önlerindeki engeller konuşuldu.

Türk Ocakları kocaeli şubesinin düzenlediği Ocakbaşı sohbetinin bu haftaki konuğu Altınokta körler derneği yönetim kurulu üyesi Engin Aysu oldu.




Türk Ocakları kocaeli şube başkanı Yücel Alpay Demir'in ev sahipliğinde gerçekleşen;
Engellilerin Hayatın her alanında karşılaştıkları engeller ve çözümlerinin anlatıldığı söyleşiyi Aydınlar ocağı başkanı Süleyman pekin, Büyük Birlik Partisi kocaeli il Başkanı Remzi Kaya Körfez İlçe Başkanı Bayram kurtaran, kocaeli Türkçüler başkanı Özer Mert Özdemir ve Türk Ocaklar dinledi.

Açılış konuşmasını yapan şube başkanı Yücel Alpay Demir;
Engelliler ile ilgili konuları sadece engelliler haftasında partilerin ve derneklerin rutin bir faaliyeti olarak değil, gerçekten samimi bir şekilde çözmek için yılın her haftasında gündemde tutmak ve tüm engeller gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ortadan kalkıncaya kadar da Fikir alışverişinde bulunmak gerekir diyerek sözü Engin Aysu ya bıraktı.

Konuşmasında engellilerin Hayatın her alanında var olduğu önlerindeki engeller kaldırıldığı takdirde pekçok engellinin hiç kimseye ihtiyaç duymadan hayatını tek başına idame ettirebileceğini belirten Engin Aysu!

Engelli olmanın Engelli olarak yaşamanın masraflı ve maliyetli olduğunu belirterek, göstermelik protokol ziyaretleri ile değil de gerçekten Yardım etmek isteyenler engelli ailelerine ve engelli dernekleri ne yaşamsal olarak ihtiyaç duydukları cihazların alımında maddi destek vermelerinin, onları dinlemelerinin daha yerinde olacağını daha faydalı olacağını daha kalıcı olacağını belirtti.

Bizler engellerimize rağmen aldığımız her nefeste her halimize şükrediyoruz bizlere yardım etmek isteyenler acıma duygusu ile değil de hayatın farklı alanlarında kendilerinden yardım isteyen normal bir vatandaşa yardım ediyormuş gibi yardım etmeli, Aklına estiği şekilde değil de, danışarak Size nasıl yardım etmemizi istersiniz diyerek yardım etmeli.

Engellilerin önlerindeki engellilerin kaldırılmasında yönetmelik anlamında hiçbir engel olmadığına, ancak! yönetmelikleri çekmecelerden çıkartıp uygulayabilecek bürokratlara ihtiyaç olduğuna değinen Engin Aysu sözlerini kendisinden yapılan istekler üzerine bir izmit türkü söyleyerek tamamladı samimi ve esprili geçen söyleşinin ardından konuklara engellilere nasıl yardım edebilecekleri öğretildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KÖRFEZ
45 Kez Görüntülendi.
Başkan Şener Söğüt, “Hereke Halısı’na değer katıyoruz”
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
24 Kez Görüntülendi.
ASKON KOCAELİ’DEN, İZMİR’E ZİYARET
KOCAELİ
115 Kez Görüntülendi.
Ailem Kocaeli Projesi Kapsamında, Farkındalık Yürüyüşü Gerçekleştirildi
KÖRFEZ
5 Kez Görüntülendi.
KÖRFEZ TİCARET ODASINDA, KARİYER GÜNLERİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
Derince Meclisi’nde, Tek Gündem Maddesi Karara Bağlandı
EKONOMİ
94 Kez Görüntülendi.
Kamuda Tasarrufcuk Önlemlerinde,İtibardan Tasarruf Edilmedi
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, “STK’larımızla işbirliği içinde çalışacağız”
EKONOMİ
170 Kez Görüntülendi.
KSO Başkanı Zeytinoğlu, cari denge verisine ilişkin açıklamada bulundu
ASAYİŞ
60 Kez Görüntülendi.
63 Düzensiz göçmen, yakalandı
KÖRFEZ
10 Kez Görüntülendi.
Körfez’de parklara, güvenlik kameraları yerleştiriliyor