Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Başkan Büyükakın, “Hereke sahilini 30 Ağustos’ta hizmete açıyoruz”

Başkan Büyükakın, Körfez ilçemizin çok nadide ve güzel yerlerinden bir tanesi olan Hereke Sahil Parkı’nın 30 Ağustos’ta hizmete açılacağını söyledi.

Hereke Kalesi, Milli Saraylara ait dokuma fabrikası ve Wilhelm Köşkü gibi tarihi mekânların yer aldığı Hereke, bugünlerde sahil parkındaki yenileme çalışmasıyla yeni bir görünüme kavuşuyor. Hereke’de yaşayanların yenilenmesini ve güzelleştirilmesini arzu ettiği sahil parkının son halini yerinde gören Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Burası Körfez ilçemizin çok nadide ve güzel yerlerinden bir tanesi. Tarihi mekânların yer aldığı bölgemize bu güzellik yakışırdı. Herekeli hemşerilerimiz bizden bu sahil parkının yapılmasını istemişti. İnşallah 30 Ağustos’ta hep birlikte bu parkımızı vatandaşımızın hizmetine sunacağız” diyerek açıklamalarını tamamladı.  

“YEŞİL ALAN MİKTARINI DA ARTIRIYORUZ”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı Mustafa Altay ve teknik ekiplerin hazır bulunduğu incelemede, projenin son durumu hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, “Hereke Sahil Parkımızın üçte ikilik kısmı yeşil alan olarak kalacak. Diğer kalan kısım sert zemin olarak planlanırken, ağaç sayısını ve yeşil alan miktarını da artırıyoruz. Sahilimize yeni kazandırdığımız Palmiye ağaçları da bu bölgeye ayrı bir güzellik katacak.” ifadelerini sarf etti.

“MAKSADIMIZ,  VATANDAŞLARIMIZIN AİLECEK KEYİFLİ ZAMAN GEÇİRMELERİ”

Mevcut parkın yeniden düzenlenmesi için bir çalışma başlattıklarını ve projenin de sona geldiğini dile getiren Başkan Büyükakın, “Körfez Belediyemizle birlikte buradaki parkımızın yenilenmesine karar verdik. İnşallah 30 Ağustos’ta da açılışını yapacağız. Kentimizin tüm sahillerinde buna benzer alanlar oluşturuyoruz. Tüm vatandaşlarımız gelsin, buralarda denizle buluşsun, ailecek keyifli bir vakit geçirsin. İşte bu nedenle Körfez’in tamamında Karamürsel’den Darıca’ya kadar tüm sahillerde benzer çalışmalar yürütüyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KÖRFEZ
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt: “Zor Olsa da Körfez İçin Değer”
GÖLCÜK
18 Kez Görüntülendi.
Gölcük’te Osmanlı Mirası Gün Yüzüne Çıkıyor
ASAYİŞ
15 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Günübirlik Ev ve Araç Kiralama Denetimi Gerçekleştirildi
ASAYİŞ
12 Kez Görüntülendi.
8 Yıldır Aranan Hükümlü Kocaeli’de Yakalandı
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Minik Yetenekler Körfez'de Zafer Bayramı Coşkusuyla Sahada
ASAYİŞ
38 Kez Görüntülendi.
Gölcük’teki Hırsızlık Olayı İstanbul’da Çözüldü
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
İzmit’in Kalbi Temizlendi, Göl Yeniden Hayat Buldu
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Zabıta Eş Zamanlı Denetimlerle Sahada
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
42 Kocaeli Tanıtım Etkinliği Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
ASAYİŞ
114 Kez Görüntülendi.
Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs İzmit’te Yakalandı