Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Bakan Uraloğlu: 85 Milyon Kimlik Bilgisi Çalındı, İddiası Doğrulandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarını doğruladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarını doğruladı. Bakan Uraloğlu, Beştepe'deki Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kimlik Bilgileri Sızıntısı ve Sağlık Sistemi

Basın mensuplarının, “85 milyon vatandaşın kimlik bilgileri hackerlar tarafından ele geçirildi mi?” şeklindeki sorusuna Bakan Uraloğlu şu yanıtı verdi: “Bu pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Onun haricinde yok. İnsanların güncel verilerinin çalındığıyla ilgili bir veri yok. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi.”

Çalınan Verilerin Detayları

Bilgisayar korsanlarının ele geçirdiği veriler, çeşitli Google Drive dosyalarında toplandı. İddialara göre, bu dosyalar “Yenilenmiş TC”, “Adres”, “GSM”, “101m” ve “GSM” (ikinci bir dosya) olarak adlandırıldı. Çalınan veriler arasında 108 milyon 571 bin 832 kişiye ait T.C. kimlik numarası, 82 milyon 322 bin 190 kişinin ikamet adresi ve 134 milyon 817 bin 279 cep telefonu numarası yer aldı.

Bakanlık Açıklamaları ve Güvenlik Önlemleri

Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları, kişisel verilerin güvenliği konusunda endişeleri artırdı. Bakanlık, olayın detaylarını araştırmak ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli önlemleri alacaklarını duyurdu. Kamuoyuna yönelik bilgilendirme ve güvenlik önlemleri hakkında daha fazla bilgi paylaşılması bekleniyor.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
35 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Fırtına Uyarısı
GÜNDEM
129 Kez Görüntülendi.
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenileniyor
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Yuvacık Barajı’nda Doluluk Oranı Yükseldi
ASAYİŞ
11 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Narkotik Operasyonu: 9 Şüpheli Yakalandı
KOCAELİ
17 Kez Görüntülendi.
Lokomotif Çocuk Köyü’nde 2025 Yılı Başarıyla Tamamlandı
GÜNDEM
93 Kez Görüntülendi.
KOÜ Anıtpark Öğrencilerinden Taşınma Kararına Tepki
ASAYİŞ
26 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de, Kamyon ile Servis Minibüsü Çarpıştı
KÖRFEZ
11 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği’nden, Çifte Şampiyonluk
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan “GÜÇ” Programına Destek
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
İzmit’te “Güvenli Okul” Denetimi