Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

DYO Boya’da Grev Sonrası Taşeron Süreci Başladı

Petrol-İş Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu DYO Boya’da 43 gün süren grev, toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıyla sona ermişti.

Petrol-İş Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu DYO Boya’da 43 gün süren grev, toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıyla sona ermişti. Ancak grevin ardından işverenin taşerona geçiş sürecini başlatmasıyla birlikte yeni bir kriz ortaya çıktı.
 

 Kocaeli ve İzmir’de 50 İşçi İşten Çıkarıldı
Alınan karar doğrultusunda Kocaeli ve İzmir’de toplam yaklaşık 50 işçi işten çıkarıldı. Kocaeli’deki fabrikada 30 işçinin işine son verilirken, İzmir Çiğli’de ise depo ve sevkiyat bölümünde çalışan 20 işçi işten çıkarıldı.

 

 Depo ve Sevkiyat Bölümü Taşerona Devredildi
İşten çıkarmaların gerekçesi olarak depo ve sevkiyat işlerinin taşerona devredilmesi gösterildi. Bu karar, işçiler arasında büyük tepkiye yol açarken, sendika sürecin hukuka uygun bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

 

 İşçilerin Bekleme Eylemi Sonuçsuz Kaldı
Geçtiğimiz hafta işçiler, alt işveren uygulamaları ve işten çıkarmalara karşı “Uygun iş verilmesi için bekleme” kararı alarak fabrikada eylem yapmıştı. Ancak eylemlerin sona ermesinin ardından işveren kararından geri adım atmadı ve taşeron sürecini uygulamaya koydu.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de, Torf Üretimiyle, 50 Milyon Lira, Tasarruf
GÜNDEM
35 Kez Görüntülendi.
Vali İlhami Aktaş’tan 112 Acil Çağrı Merkezine Ziyaret
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
DYO Boya’da Grev Sonrası Taşeron Süreci Başladı
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Yardım Standına Hırsızlık Girişimi
ASAYİŞ
4 Kez Görüntülendi.
İzmit’te, Ambulans Kazası: 6 Yaralı
KOCAELİ
21 Kez Görüntülendi.
KSO’dan “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” Konseri Düzenliyor
DERİNCE
7 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Adımlar Yarışmasında EYDEM’den Büyük Beğeni
KÖRFEZ
9 Kez Görüntülendi.
Körfez’de En Uzun Gece Temizlikle Aydınlandı
SİYASET
32 Kez Görüntülendi.
YENİDEN REFAH SAHAYA İNDİ
KOCAELİ
35 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Su Güvenliği İçin Yeni Baraj Hamlesi