Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Servet-i Fünun Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Yakın tarihimizin kıymetli eserlerinden biri olan Servet-i Fünun Dergilerindeki fotoğrafların sergilendiği Dün, Bugün, Servet-i Fünun Fotoğraf Sergisi, Gölcük Belediyesi Kazıklı Kervansaray Kültür yapısında sanat severleri bir araya getirdi.

 Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi’nin birlikte yürütmekte olduğu “Gölcük Vizyon 2023” projesi kapsamında; Servet-i Fünun Dergilerinde yer alan 5000’e yakın fotoğraftan özenle seçilmiş 280 fotoğraf bu sergi ile görücüye çıktı.

 

Yürütücülüğünü Kocaeli Üniversitesi Eski Türk Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Harmancı’nın üstlenmiş olduğu proje kapsamında düzenlenen sergi, 28 Şubat 2014 tarihine kadar Gölcük Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.

 

Sergiye Gölcük Belediye Başkan Vekili İsmail Gençdemir, KOÜ Güzel sanatlar fakültesi dekanı Prof. Dr. Özer Kamburoğlu, KOÜ İletişim fakültesi dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, Dr. Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Akademisyenler, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Belediye Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler  ve sanat camiasından birçok isim  katıldı.

 

Sergi açılışının onur konuğu ise derginin kurucusu Ahmet İhsan Tokgöz’ün torununun oğlu Hürriyet Gazetesi yazarı Serdar Devrim oldu.Devrim yaptığı konuşmada böylesine önemli ve bir o kadarda anlamlı bir çalışmayı hayata geçiren Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyine Şahsım,ailem ve Babam adına çok teşekkür ediyorum dedi. Ayrıca, Ahmet İhsan’ın torunu merhume Gülseren Hanım’ın eşi Hakkı Devrim’in konuşması da sergi açılışında barkovizyondan verildi. 

 

Ayrıca Kocaeli Üniversitesi Eski Türk Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Harmancı, Derginin kurucusu Ahmet İhsan Tokgöz’ün torununun oğlu Hürriyet Gazetesi yazarı Serdar Devrim’e günün anısına hazırlanan Dün Bugün Servet-i Fünun adlı Kitabı hediye etti. Devrim bu aldığım kitap benim ve ailem için çok özel bir hediye emek veren herkese teşekkür ediyorum dedi.

 

Program sonunda Sanatçı Haldun Çiçek’in çaldığı santur eşliğinde dönemin Klasik Türk Müziği eserlerinden bir seçki sunularak gelen konuklara eşsiz bir müzik ziyafeti verildi. Servet-i Fünun dergilerinin orijinal nüshaları camekân içinde sergilenerek eski kültür yeniden yaşatıldı. Sergiyi büyük bir hayranlıkla gezen Protokol ve davetliler bundan keyif aldıkları görüldü. Sergi sonunda protokol ve davetliler resepsiyona katıldı.

 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
DERİNCE
21 Kez Görüntülendi.
Derince’de Fidanlar Umutla Toprakla Buluştu
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediyesi’nden Üniversite Gençlerine Eğitim Desteği
KOCAELİ
18 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Müteahhitlerinden Kentsel Dönüşüme Tam Destek
YAŞAM
203 Kez Görüntülendi.
Cevriye Avcı ve Özcan Sevinç Hayatlarını Birleştirdi
KOCAELİ
54 Kez Görüntülendi.
“4 Mevsim Kocaeli” Fotoğraf Yarışması Başvuruları Sürüyor
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
GTÜ Akademisyenlerine Cumhurbaşkanından Bilimsel Onur Ödülü
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Dernek Binasında Kumar Operasyonu
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Emniyeti’nden Göçmen Kaçakçılığına Darbe
KÖRFEZ
23 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Mimar Sinan Mahallesi’nde Altyapı Çalışmalarını İnceledi
KÜLTÜR
13 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Tanıtım Atağıyla 15 Milyon Kişiye Ulaştı