Kategoriler

SÖZ KOCAELİ

Büyükşehir gıda konusunda göz açtırmıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit, Gölcük, Derince ve Gebze’deki işletmelerde gıda denetimi yaptı

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlükleri ile ilçe belediyelerinin zabıta müdürlüklerinin katılımıyla oluşturulan denetim ekipleri, gıda konusunda faaliyet gösteren işletmelerde teknik ve hijyenik denetimlere devam ediyor. İzmit, Gölcük, Derince ve Gebze ilçelerinde yapılan ortaklaşa denetimlerde işyerleri titizlikle kontrol edildi.

 

4 BİN 980 İŞLETME DENETLENDİ

2013 yılında 4 bin 980 gıda işletmesinin teknik ve hijyenik denetimini yapan Büyükşehir Belediyesi, bin 648 büfe, bakkal, market ve AVM, 623 lokanta ve restaurant, 394 kahvehane, kıraathane ve çay ocağı, 318 okul kantini ve yemekhanesi, 392 imalathane ve pastane, 352 unlu mamul ve ekmek (simit) fırını, 533 kafe-kafeterya ve fast food işletmesi ile gıda konusunda faaliyet gösteren 720 işletme daha denetime tabi tuttu.

 

772 KİLO GIDA İMHA EDİLDİ

Denetimlerde gıda olarak kullanılabilme özelliğini yitirmiş, son tüketim tarihi geçmiş, üretim izni olmayan, yasal mevzuat hükümlerine aykırı 772 kilogram katı gıda maddesi ile 124 lt sıvı gıda maddesine el konularak imhası sağlandı. 2014 yılı ocak ve şubat aylarında ise yaklaşık 800 işyerinin denetimi yapıldı. Yapılan denetimlerde işyerleri titiz bir kontrolden geçirildi. İşyeri, personel, alet-ekipman genel temizlik ve hijyen ile işyerlerinde gerek mutfakta kullanılan, gerekse satışa sunulan gıda maddelerinin gıda güvenliği ve kalitesi, sergileme, saklama koşulları gibi konularda yasaların öngördüğü doğrultuda inceleme yapıldı.

TİTİZLİKLE KONTROL EDİLİYOR

Denetimler sırasında soğutucu dolap sıcaklık derecelerinin ölçülmesine kadar titiz incelemeler yapılıyor. Denetim ekipleri, esnafı soğutucu dolap temizlik, bakım ve sıcaklık derecelerine dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Gıda maddelerinin muhafaza koşullarına dikkat ederek uygun şekilde saklamaları konusunda satıcıların titiz davranmaları gerekiyor. İşyerlerinde satışa sunulan ya da üretimde kullanılan her nevi gıda maddesinin mutlaka üretim izinli olması, etiket bilgilerinin tam olması, ürün alımında bu bilgilerin mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Üretim izni olmayan, son tüketim tarihi silinmiş ya da geçmiş, bozulmuş ve küflenmiş gıda maddelerinin tüketime sunulmaması konularında esnaftan duyarlı davranmaları isteniyor.

 

İHBAR VE ŞİKAYETLER İÇİN

Yapılan denetimlerin halk sağlığını koruma, esnafı bilinçlendirme, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, mevcut işyeri standartlarının iyileştirilmesi konusunda büyük önem taşıdığını belirten yetkililer, tüketicinin yediğine içtiğine dikkat ederek gördüğü olumsuzlukları da ilgi birimlere Alo Gıda 174 ya da Alo Zabıta 153 veya 444 11 41 Çözüm Masası kanalıyla bildirmeleri konusunda duyarlı davranmalarını istedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KÖRFEZ
45 Kez Görüntülendi.
Başkan Şener Söğüt, “Hereke Halısı’na değer katıyoruz”
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
24 Kez Görüntülendi.
ASKON KOCAELİ’DEN, İZMİR’E ZİYARET
KOCAELİ
115 Kez Görüntülendi.
Ailem Kocaeli Projesi Kapsamında, Farkındalık Yürüyüşü Gerçekleştirildi
KÖRFEZ
5 Kez Görüntülendi.
KÖRFEZ TİCARET ODASINDA, KARİYER GÜNLERİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
Derince Meclisi’nde, Tek Gündem Maddesi Karara Bağlandı
EKONOMİ
94 Kez Görüntülendi.
Kamuda Tasarrufcuk Önlemlerinde,İtibardan Tasarruf Edilmedi
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, “STK’larımızla işbirliği içinde çalışacağız”
EKONOMİ
170 Kez Görüntülendi.
KSO Başkanı Zeytinoğlu, cari denge verisine ilişkin açıklamada bulundu
ASAYİŞ
60 Kez Görüntülendi.
63 Düzensiz göçmen, yakalandı
KÖRFEZ
10 Kez Görüntülendi.
Körfez’de parklara, güvenlik kameraları yerleştiriliyor