ILS 20 güne kadar tamamlanmış olacak

Cengiz Topel Havaalanı’nda incelemelerde bulunan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, ILS cihazının kurumunun 20 gün içinde biteceğini ve deneme sürüşlerinin ardından havaalanının artık ulusal ve uluslar arası uçuşlar için tam güvenli olacağını belirtti

ILS 20 güne kadar tamamlanmış olacak

Cengiz Topel Havaalanı’nda incelemelerde bulunan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, ILS cihazının kurumunun 20 gün içinde biteceğini ve deneme sürüşlerinin ardından havaalanının artık ulusal ve uluslar arası uçuşlar için tam güvenli olacağını belirtti

13 Ağustos 2015 Perşembe 13:44
 ILS 20 güne kadar tamamlanmış olacak

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Glide Path ve Localizer cihazlarından oluşan ILS cihazının kurulumu ile ilgili Cengiz Topel Havalanı’nda incelemelerde bulundu. ILS cihasının Localizer kısmı kurulup hizmete girerken, Glide Patch cihasının ise alt yapısı oluşturulmaya başlandı. Bu cihazında tamamlanması ile ILS sistemi tamamın devreye girecek ve kötü hava şartlarında pilotlar sisteme otomatik bağlanarak uçağı piste yaklaştıracak. Büyükşehir Belediyesi tarafından 28 Kasım 2014 tarihinde başlanan çalışma 15 gün içinde tamamlanması bekleniyor. ILS cihazının kurulması için pisti kapatan tepe Büyükşehir tarafından 800 bin metreküp hafriyat çıkartılarak tamamen kaldırıldı.

YOĞUN ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

İncelemeye Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Ulaşım Daire Başkanı Mustafa Altay, DHM İşletme Müdürü Hakan Çelik ve yetkililer katıldı. İncelemeden önce açıklama yapan Vali Hasan basri Güzeloğlu, havaalanının hem ulusal hem re uluslar arası ulaşıma açılması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Bir dönem başlayan ve ara veren uçuşların tekrar başlaması ile uçuşların yoğunlaşmaya başladığını belirten Güzeloğlu, “Kocaeli çevresindeki illerle havaalanı bağlantısı noktasında Cengiz Topel’in büyük önemi var” dedi.

16 BİN YOLCU TAŞINDI

Kocaeli’nin Türkiye ekonomisine olan katkıları nedeniyle bağlantı noktasında Cengiz Topel7in önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirten Güzeloğlu, “Mayıs 2015 tarihinden bu yana sürekli ve karşılıklı Trabzon’a haftanın 5 günü uçuşlar süreklilik kazandı. Yolcu sayısı giderek artıyor. Haftada 5 gün yapılan seferlerde Mayıs ayında 2950 yolcu taşındı, Haziran ayında 42 uçuş 4 bin 964, Temmuz ayında 42 uçuş, 5 bin 900 yolcuya ulaşıldı. Ağustos ayında ise şu ana kadar 1232 yolcu taşındı. Havaalanımız ulusal ve uluslar arası uçuşlara da hizmet veriyor. 1 Ocak 2015 tarihinden bu yana 431 yurt içi, 18 yurt dışı uçuşu gerçekleşti. 16 bin 400 yolcumuz bu havaalanını kullandı” dedi.

20 GÜN İÇİNDE DENEMELERİ YAPILACAK

Havaalanın kullanımının artmasının mutluluk verildiğini belirten Güzeloğlu, “Kurulduğundan beri yapılmasını çok önemsediğimiz ve her koşulda uçuşa hazır olması için Glide Pach cihazının yerleşmesi için önemsiyoruz. 15-20 gün içinde bu sistemin deneme uçuşları ile havaalanına cihazı entegre edeceğiz. Uluslar arası uçuş açısından gerekli kriterlere ulaşmış olacağız. çok güvenli bir sistem altyapısını oluşturuyor. ILS cihazının tamamlanmasıyla birlikte daha yüksek talep olacağına inanıyorum. Cengiz Topel Havaalanı hem ilimiz hem de Marmara bölgesi ile çok önemli bir merkezde yer almaktadır. İstanbul Sabiha Gökçen ve bölgedeki hava trafiğinin tamamlayıcı bir havaalanı olacaktır. Yakın zamanda iç seferlerde uluslar arası seferlerde taleplerin olmasını bekliyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 14.08.2015 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38