KOSKEM 90 kişiyi daha kurtardı

Kocaeli İtfaiyesi KOSKEM boğulma olaylarına karşı Kandıra sahillerinde çalışmalarını sürdürüyor

KOSKEM 90 kişiyi daha kurtardı

Kocaeli İtfaiyesi KOSKEM boğulma olaylarına karşı Kandıra sahillerinde çalışmalarını sürdürüyor

12 Ağustos 2014 Salı 11:10
KOSKEM 90 kişiyi daha kurtardı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bayram sonrası yoğunlaşan sahil turizmi konusunda tedbirlerini alıyor. Kandıra'da 8 sahil bölgesinde, Darıca'da ve Karamürsel'de cankurtaranlık hizmeti veren İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı KOSKEM geçtiğimiz hafta içinde 90 kişiyi daha boğulmaktan kurtardı.

400 KURTARMA

İtfaiye Daire Başkanlığı Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) Cebeci'de 16, Kumcağız'da 52, Bayramoğlu'nda 21 Bağırganlı'da da 1 olmak üzere toplam 90 boğulma olayına müdahale etti. 7 Haziran'da deniz sezonunu açılmasından bu yana 400'ün üzerinde kurtarma gerçekleştirildi.

STK'LAR VE KURUMLAR DESTEK VERİYOR

2005 yılından bu yana Kocaeli'nin Karadeniz ve Marmara sahillerinde halkın daha güvenli bir şekilde denize girebilmesi için cankurtaran hizmeti verdiklerini ifade eden Afet Koordinasyon Şube Müdürü (AFKOM) Ömer İslamoğlu, "KOSKEM projesini sadece Büyükşehir İtfaiyesi olarak değil, kamu kurumları ve STK'larla birlikte yürütüyoruz. Bizimle birlikte İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, ambulans birimimiz, güvenlik şubemiz, STK'lardan Kocaeli AKUT Şubesi, Mahalli Afet Gönüllüleri Derneği, deniz Yıldızları Spor Kulübü Derneği, Gönüllü İtfaiyecilerimiz, Yeditepe Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü (YÜDAK) ve kendi itfaiye personelimizle birlikte bu hizmeti veriyoruz.  2005 yılından bu yana 3 bin 150 vatandaşımızın hayatını kurtardık" dedi. 

ÖRNEK PROJE

KOSKEM projesine başlamadan önce Karadeniz sahillerinde her yıl 50-60 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini belirten Ömer İslamoğlu "Bu yıl itibari ile görev bölgelerimizde can kaybı yaşanmadı. Bu proje Türkiye'de ilk ve örnek bir proje. STK'larla kamu kurumlarının kaynaştığı bir proje. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'nun desteklediği bu projeden vatandaşlarımız çok memnun. Karadeniz'i tercih eden vatandaşlarımızın sıkça görülen dip akıntısına dikkat etmesi gerekiyor. Cankurtran olmayan sahillerde denize girilmemeli" şeklinde konuştu. 

 

Son Güncelleme: 13.08.2014 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38