Sahte plakalı kamyon ile şirket mallarını sattılar

Nakletmek için aldıkları malları kamyonlarına yükledikten sonra teslim etmek yerine piyasada satan 14 kişilik bir şebeke yakalandı

Sahte plakalı kamyon ile şirket mallarını sattılar

Nakletmek için aldıkları malları kamyonlarına yükledikten sonra teslim etmek yerine piyasada satan 14 kişilik bir şebeke yakalandı

11 Aralık 2014 Perşembe 13:42
Sahte plakalı kamyon ile şirket mallarını sattılar
 Kocaeli merkezli organize suç örgütünün peşine düşen polis; çetenin sahte plaka taktıkları bir kamyonla taşıdıkları şirket mallarını çalarak sattıklarını ortaya çıkardı. Polis, savcılık talimatıyla yaptığı operasyonda 14 şüpheliyi gözaltına aldı. Çetenin genellikle Kocaeli’nden nakliye amacıyla aldığı malları teslim etmeyip, piyasada sattığı anlaşıldı. Son dönemde özellikle endüstriyel üretim yapan büyük firmaların, “taşımacılık yapan bir grubun malları çaldığı” yönündeki şikayetleri sonrasında savcılık talimatıyla harekete geçen Kocaeli Emniyeti Asayiş Şubesi ekipleri, liderliğini Mahmut Ş.’nin yaptığı bir çetenin varlığını belirledi. Polisin yaptığı teknik ve fiziki takipler sonrasında; çetenin, kendilerine ait bir kamyona sürekli sahte plaka takarak, mal taşınması için firmalarla anlaştıkları, kamyona yüklenen ticari malları teslim edilmesi gereken yerlere teslim etmedikleri tespit edildi. Çetenin, bu uygulama kapsamında, kamyondaki sahte plakayı gerçeği ile değiştirdikten sonra kayıplara karıştıkları ve taşıdıkları malları piyasaya satarak haksız kazanç sağladıkları anlaşıldı. 2014 içinde, çetenin Çayırova’da ticari faaliyet yürüten bir firmadan Malatya’ya göndermek için anlaştığı ve sahte plaka takılı kamyona yüklenen 115 bin liralık metal malzeme ve 100 bin lira değerinde köpük sıkma makinesi ile kayıplara karıştığı ortaya çıkarıldı.

NE BULSALAR SATTILAR
Yine Kartepe’deki bir firmaya ait PVC üretim fabrikasından Kayseri’ye götürülmek için yüklenen yaklaşık 90 bin lira değerindeki PVC profil boru ve aksesuvar malzemesini teslim etmeyip satan çetenin, geçen haziranda Gaziantep’ten Kayseri’ye gönderilen 11 bin lira değerindeki buğday ile geçen ekimde Konya Ereğli’den İstanbul’a götürülmek amacıyla yüklenen 18 bin liralık 640 kasa domatesi Mersin’de sattıkları tespit edildi. Gözaltına alınan Mahmut Ş.’nin de yer aldığı yedi zanlı mahkemeden serbest bırakılırken, Mahmut Ş. ve Tamer T. hakkında adli kontrol kararı verildi.
Son Güncelleme: 12.12.2014 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38