Tarih aydınlanıyor

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin tarihi yapılarında gerçekleştirdiği aydınlatmalarla dikkat çekiyor

Tarih aydınlanıyor

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin tarihi yapılarında gerçekleştirdiği aydınlatmalarla dikkat çekiyor

02 Mart 2014 Pazar 11:31
Tarih aydınlanıyor
 Kentin tarihi mirasına sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu alanda yeniliklerini sürdürmeye devam ediyor. Tarihin güzellikleri yapılan aydınlatmayla artık gece de görülebiliyor.

11 YILDA 79 YILIN DÖRT KATI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Tarihin Dönüşümü” için adeta seferberlik başlattı. Kocaeli’nde 79 yılda 17 adet restorasyon yapılırken, son 11 yılda yapılan ve bu rakamın 4 katı olan 65 adet restorasyon büyük dönüşümün somut göstergesi olarak dikkat çekiyor.

IŞIKLANDIRMA SİSTEMİ

Kocaeli’nin her karışında tarihin izlerini araştıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gün yüzüne çıkardığı eserleri de layığıyla sergiliyor. Tarihin sadece gündüz değil, gece de güzel görünmesi için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarihi mekânların çevresine led aydınlatma sistemi kurdu.  Eski Vali Konağı, Orhan Camii ve Yeni Cuma Camii gibi birçok tarihi hazinenin çevresi görsel aydınlatma sistemiyle kuşatıldı.

GECELERİ GÖRSEL ŞÖLEN

Çevre düzenlemesi ve modern led aydınlatma sistemleri sayesinde gece bile görsel şölen sunan mekanlarla şehrin tarihi dokusuna dikkat çekiliyor. Led aydınlatmalar tarihi mirasın bulunduğu alanlara canlılık katıyor. Aydınlatmaların genelinde nostaljik bir ortam yaratmak için güneş sarısı renkler kullanılıyor.

Son Güncelleme: 02.03.2014 11:32
Anahtar Kelimeler:
TarihAydınlanıyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38