banner28
banner23
banner36

‘’Ümmetin birliğiyle Kudüs özgürleşecek’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Filistin El Halil'den Kocaeli İtfaiyesi Eğitim Merkezine gelen 13 Filistinli itfaiyeci ile buluştu.

‘’Ümmetin birliğiyle Kudüs özgürleşecek’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Filistin El Halil'den Kocaeli İtfaiyesi Eğitim Merkezine gelen 13 Filistinli itfaiyeci ile buluştu.

13 Aralık 2017 Çarşamba 13:20
‘’Ümmetin birliğiyle Kudüs özgürleşecek’’

‘’Ümmetin birliğiyle Kudüs özgürleşecek’’

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Filistin El Halil'den Kocaeli İtfaiyesi Eğitim Merkezine gelen 13 Filistinli itfaiyeci ile buluştu. Yangın, deprem, trafik kazalarına müdahale, yüksekten ve alçaktan kurtarma, tehlikeli kimyasal maddelere müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket tarzı gibi mesleki konularda eğitim verilen itfaiyecileri Kocaeli’de ağırlamaktan dolayı memnuniyetlerini ifade eden Karaosmanoğlu, Kudüs’ün bugünlerde yaşadığı zulüm için de, “Kan dökmek isteyenlere karşı inanıyorum ki 21. yüzyıl İslam asrı olacak. Siyonizm, ümmetinin birliğiyle yerle bir olacak ve Kudüs özgürleşecek” dedi.

 

TOPLAMDA 120 SAATLİK EĞİTİM

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 2010 yılında başlatılan eğitim projesi kapsamında ikinci defa Türkiye'ye gelen Filistinli itfaiyecilerle olan birlikteliğinde açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu  “Üç hafta süresince 120 saatlik eğitimden geçirilecek itfaiyeciler daha sonra Filistin’deki olaylara müdahale edecekler. Özellikle son günlerde Amerika’nın Kudüs’ü başkent ilan etmesinin ardından tekrar olayların ve bombalamaların yaşandığı Filistin kentlerine dağılacak İtfaiyeciler, can kurtarmak için mücadele de edecekler. “ dedi.

 

“ASLINDA KUDÜS ŞEHRİ BARIŞ KENTİ OLMALIDIR”

AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Bilal Barış’ın da hazır bulunduğu ziyarette “Kudüs dünya insanlarının ortak yeridir” diyen Karaosmanoğlu, “Özellikle üç semavi dinin hem Yahudilerin hem Hristiyanların hem de Müslümanın ortak bir şehri ortak medeniyetidir. Aslında Kudüs şehri barış kenti olmalıdır. Ancak bütün dünyayı kasıp kavur an Siyonist gizli entrika güçleri baş başta Amerika ve İsrail’de biraz şekilleniyor. Oradaki radikal ve fanatik yönetimler bulunduğu yerlere maalesef barış fırsatı vermiyorlar. Onlar kan dökmekten hoşlanıyorlar. Ben inanıyorum müslümanların birliği, güçlenmesi ile gerçekten kardeş olmasıyla bunların gücünü kıracağız zamanla. Burada İslam ümmetinin birlik ve beraberliği çok önemlidir.  İslam ümmetinin birliği ile dünyayı kan gölüne çeviren Siyonizmi yerle bir olunacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

“HEM KUDÜS VE HEM DE MESCİDİ AKSA ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAK

“Cenabı Allah doğruların yanındadır” diyerek açıklamalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Cenabı Allah mazlumun yanındadır. Ama bizim toparlanmamız gerekiyor. İslam ümmetindeki dağınıklıktan istifade ediyorlar. İslam diyarlarının içerisinde yetiştirdiği aynı FETÖ gibi ajanlarla kaynaklarını tüketiyorlar. Bu kaynakları da Müslümanlara karşı silah olarak kullanıyorlar. Bugün Amerika ve İsrail gibi ülkeleri ayakta tutan doğal kaynaklar İslam Coğrafyasında yer almaktadır. Hep bu kaynakları sömürmek için bu topraklarda karışıklık çıkartıyorlar.  Ben inanıyorum bu yirmi birinci asır İslam asrı olacak. Müslümanların uyanış asrı olmasını diliyorum. Hem Kudüs ve Mescidi Aksa özgürlüğüne ve aslına kavuşacaktır. Orda tüm dinlere mensup insanlar özgürce Kudüs’te ibadetlerini yapsınlar. Buna müsaade etmek istemeyenler hoşgörüsü yoktur ve zalimdir” diyerek açıklamasını tamamladı. Filistinli itfaiyeciler verilen eğitim ve imkan için Başkan Karaosmanoğlu’na özellikle teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38