banner36

Yılmaz: AKP'liler su zammını alkışladılar

Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz suya yapılan zamları AKP'lilerin alkışlayarak geçirdiğini açıkladı. Parkomat sorununa da değinen Yılmaz "Meclisin onayını almadan gerçekleştirilen bu işlem yetki gaspına girmektedir" dedi.

Yılmaz: AKP'liler su zammını alkışladılar

Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz suya yapılan zamları AKP'lilerin alkışlayarak geçirdiğini açıkladı. Parkomat sorununa da değinen Yılmaz "Meclisin onayını almadan gerçekleştirilen bu işlem yetki gaspına girmektedir" dedi.

17 Şubat 2016 Çarşamba 17:38
 Yılmaz: AKP'liler su zammını alkışladılar

CHP Büyükşehir Belediyesi Meclisi Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz kent sorunlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Yılmaz'a açıklama sırasında CHP İl Sekreteri Hüseyin Acurman, CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer ve Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Engin Taşdemir eşlik etti. Açıklama öncesi, açıklamanın konusunu anlatan Hüseyin Acurman "Yapıaln çalıştay sonrasında kamuoyunun bilgilendirme kararı çıktı. Kamuoyunu aydınlatmak adına meclis gündem maddelerini ve yerel sorunlarını bundan sonra basın açıklamasıyla açıklayacağız" dedi.

ALKIŞLAYARAK KABUL ETTİLER

Basın açıklamasında konuşan Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz "Büyükşehir Belediyesi her yıl suya zam yapmaya başladı. Bununla yetinmedi Büyükşehir yıl içerisinde ara ara bazı farklı zamlarda getirdi. Biz muhalefet olarak buna karşı çıkmamıza rağmen başta ilçe belediye başkanları olmak üzere tüm AKP'liler ayakta alkışlayarak su zammını meclisten geçirdiler" dedi.

SU ZAMMINA TEPKİ

Barajların dolu olmasına karşın su zammı yapılıyor diyen Yılmaz “2015 yılında yapılan zamlar herkesin dikkatini çekmiştir. Yapılan zammın durdurulması gerekiyor. Bu yönde gereken girişimleri yapıyoruz. Halkımızı bu noktada bilgilendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YETKİ GASPINA GİRMEKTE

Parkomatın Belde A.Ş. tarafından işletilmesi olayına değinen Grup Başkan Vekili Yılmaz "İzmit ve Derince'de park sorunu yaşanmakta. Parkomat şirketinin sözleşmesi iptal edildi ve daha sonrasında belediye işi kendisi aldı. Biz bunun imar kanunu başta olmak üzere yasal mevzuata uymadığını belirttik. İptal edilen anlaşma üzerine yeni bir düzenleme için meclisten yeni bir karar almak zorundalar. Aksi takdirde otomatik olarak yaptıkları işlem meclisi devre dışı bırakarak yetki gaspına girmektedir. Ancak bizim verdiğimiz önergeye olumsuz cevap verdiler. Yapılan işlem meclis denetiminden geçmek zorunda. Biz bunu sonuna kadar devam ettireceğiz" açıklamasında bulundu.

NORMAL OLARAK KARŞILADILAR

41 Burda AVM yolu trafik sıkıntısına neden oluyor diyen Yılmaz “İnşaat sürerken AVM acelece açıldı ve kentin trafik sorunu ortaya çıktı. Birde yol üstünde çalışınca oluyor gibi levhalar astılar. Yapılan çalışmayı siyasi amaçla kullanıyorlar. Bizim AVM inşaatı devam ederken açılışının yapılması sonucunda önümüzde ki süreçte bir tehlikeye neden olacağını mecliste söyledik. Bize verilen cevapla bunlar doğal olabilir dediler. Büyükşehir başta çocuklar olmak üzere tüm insanlarımızın ziyaret ettiği AVM'nin önünde inşaat makinelerinin olmalarını ve doğacak kazaları normal karşıladı. Burası tehlike saçmaktadır” şeklinde konuştu.

RAPOR HAZIRLADIK

Derince Limanı konusuna gelirsek 400 bin metre derinliğinde dolgu yapılacağı söyleniyor diyen Yılmaz “30 Mart 2014 tarihinde Büyükşehir Meclisi bu insanlarla çalışmaya başladı. Biz daha ortada bir şey yokken Derince Limanı'nın dolgu yapılmasına ve özelleştirmesi hakkında bir önerge verdik ve yanlış olduğunu söyledik. Sağlık Bakanlığı ve TÜBİTAK'tan belgelerle bunun sağlık açısından doğru olmadığını söyleyerek bir önerge verdik. Ancak hiç bir şey yapmadılar. Biz bundan ayrı 2 ayrı önerge daha verdik yine önemsemediler. Bizi kaleye almadılar, basın açıklamaları yaptık. CHP'nin tüm çığlıklarına rağmen Büyükşehir kayıtsız kaldı. Ayrıca liman için ÇED raporu gerekli değildir diye bir karar çıktı. Kent merkezinin hemen bitişiğindeki taş ocağı için ÇED raporu isteyen Belediye, denizimizin doldurulmasına ÇED raporu gerek yok dedi. Başta AKP hükümeti olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'nin denizimize ne kadar değer verdiği ortadadır. Sonrada Karamürsel'de denize girerek denizlerimiz çok iyi mesajı verirler” ifadelerini kullandı.

TRAMVAY PROJESİ

Tramway projesi komisyonlarda görüşülürken biz CHP meclis üyeleri uzmanlardan rapor aldık diyen Yılmaz “Güzergahlar üzerinde sıkıntıları dile getirdik ve rapor halinde sunduk. Olmadı meclis karar öncesi yapılan görüşmelerde yine rapor sunduk ancak yine dinlemediler. Bunun ilk sakıncalarından bir tanesi çıktı. Çevre sakinlerinin tepkisiyle karşılandı ve ulusal basında haberler çıktı kentimizin prestiji sarsıldı. Biz CHP olarak yine devreye girdik bu sakıncaların giderilmesi için iki gün süren çalışmalar sonucunda bir nebzede olsa ilerleme kaydettik" dedi.

YEŞİL ALAN GENİŞLEYECEK

Tramvay projesi hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile görüştüklerini belirten Yılmaz “Güzergahın geçtiği yerlerde yeşil alanların arttırılması bununla birlikte olabilecek en az zarar ile yapımın tamamlanması noktasında görüşmelerden sonuç elde edildi” açıklamasında bulundu.

MECLİSE TAM KADRO

Yılmaz açıklamasının son bölümünde "Geçen 11 Şubat'ta olan meclis toplantımızdan sonra bazı basın organlarında meclisin fotoğrafları yayınlandı ve meclise devam zorunluluğu yok dendi. Biz CHP olarak salonda tam tamına yerimizde yer alırken, AKP'lilerin sandalyeleri boştu. Kimi yerel basın bizi de yokmuş gibi gösterdi. Biz CHP olarak her toplantıya tam olarak katılıyoruz. Bu eleştiriye bizi de sokmalarına insaf diyoruz. Bu gazetecilik anlayışı tarafsızlık ilkesine aykırıdır" dedi.

ÇENESUYU ÖZELLEŞECEK

Yılmaz'dan sonra CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer "Derince denince akla liman, çene suyu ve stad geliyor. Bu üçüde sadece kentimize değil ülkemize mal olmuştur. Bildiğiniz gibi limanı peşkes çektiler, stadı TOKİ’ye devrettiler. Çenesuyunu da 30 yıllığına belediye kararını çıkarttı her an özelleştirilebilir. Derincemizi bitirmeye çalışmaktadırlar" dedi. Cumartesi günü Milletvekili Haydar Akar saat 14.00’de basın açıklaması yaparak Derince Limanı hakkında bilgi verecek.

Son Güncelleme: 17.02.2016 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38