İptal dava kararına uyun

Petrol Boru Hattının İmar Planının iptali istemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına açtığı iptal davasında Kocaeli 1.İdare Mahkemesi iptal kararı vermişti.

İptal dava kararına uyun

Petrol Boru Hattının İmar Planının iptali istemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına açtığı iptal davasında Kocaeli 1.İdare Mahkemesi iptal kararı vermişti.

25 Haziran 2015 Perşembe 18:44
İptal dava kararına uyun
 Kocaeli 1.İdare Mahkemesi’nin Petline Petrol Boru Hattının İmar Planının iptaline hükmettiği karar ile ilgili açıklama yapan Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri, “İptal kararına uyulmalıdır”ifadelerini kullandı. Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin; Petline Dernek yönetimi bu karar ile ilgili bir basın açıklaması gönderdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

 “Bildiğiniz üzere Derneğimiz, PETLİNE firmasının, semtimizden geçirdiği can ve mal güvenliğimizi tehdit ettiği gibi hava, deniz ve Fener Gölünün kirliliğine neden olan petrol boru hatlarıyla ilgili olarak ÇED sürecini kullanmak zorunda kalması üzerine düzenlediği ÇED Bilgilendirme Toplantısından sonra, semt sakinleri olarak bir araya gelmemizle kurulmuştur. Amacımız, temel hakkımız olan temiz ve yaşanabilir çevreyi herkes için sağlayabilmektir.Derneğimiz, Kasım 2014’de, T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığına PETLİNE Firmasına ait İmar Planının iptali için Kocaeli 1. İdare Mahkemesinde dava açmış, mahkeme heyeti Ocak 2015’ de yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bakanlığın karara itirazı bir üst mahkemece red edilmiştir. Nihayetinde Kocaeli 1. İdare Mahkemesi İmar Planı için İptal Kararı vermiştir. Mahkemenin verdiği karar gelecekte de emsal olacak bir karardır.

Kısaca anlatmak gerekirse anılan İmar Planı, denizdeki beton yapıya bağlanan yüksek tonajlı gemilerden basılan patlayıcı, parlayıcı ve elbette çevreye zararlarını birebir yaşadığımız fuel oil ve lpg’ nin, şirketin denizin 3 km ilerisindeki depolama tesisine kadar Fener Gölü yanından devam eden petrol boru hatlarını içermektedir. Herkes bilmelidir ki; Deniz, Göl ve Rekreasyon Alanları kamunun ortak malıdır, yani halka aittir ve halkın yararına kullanılmalıdır. Bu dava, burada yaşayan, yaşamayan herkes ve her bir canlı adına, kamu adına açılmış ve kazanılmıştır. Karar ilgili tüm makamlara tarafımızca tebliğ edilmiştir. İsteğimiz, tüm ilgili atanmış ve seçilmiş makamların mahkeme kararını göz ardı etmeden, hukuka uygun davranarak iptal kararını hemen uygulamasıdır.

Ama en önemli iş, halk olarak bizim ortaya koyduğumuz bu iradeden sonra, Körfez Belediye Başkanı ve muhalefeti iktidarıyla Körfez Belediye Meclisine düşmektedir. Şöyle ki; İmar Planının iptal kararı, mahkemeye sunduğumuz birçok nedenle beraber Belediye Meclis Kararının olmaması nedeniyle alınmıştır. Biz halk olarak buradaki tehlikeyi istemediğimizi net olarak dile getirip, gereğini yaptık. Belediye Meclisimiz gelecek günlerde kendilerine gelindiğinde, bu konu için “evet, olumludur” deyip, yani halka rağmen bir karar alacak mıdır? Gelecek günler bizlerin sadece potansiyel birer oy mu yoksa karar, talep ve temel yaşam haklarına saygı duyulan bireyler olup olmadığımızı hepimize gösterecektir.

 Davamız devam etmektedir

 Temennimiz tüm yöneticilerin bundan sonraki kararlarını, imza ve makamın namus olduğunu unutmayıp, vicdanlarından başka dayanak aramadan, günün gerektirdiğini değil, gelecek nesillerimizin kendilerini minnetle anıp, huzurla yaşayabilecekleri bir çevre bırakmayı düşünerek almalarıdır. Ayrıca firmanın aynı faaliyeti için alınan ÇED Olumlu Kararı’ na açtığımız davamız devam etmektedir. Gelişmeler oldukça sizlere bu konuda da tarafımızdan bilgi verilecektir. Bilgi ve tecrübeleriyle yol gösterip, cesaretlendiren sivil toplum kuruluş, insiyatif, derneğimiz üye ve sevenlerine, desteğini esirgemeyen Av. Çiğdem Baloğlu Gürpınar’ a ve bizleri hiç yalnız bırakmayan siz basın emekçilerimize teşekkürü bir borç biliriz.

 

Son Güncelleme: 29.06.2015 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38