Lise Öğrencileri, Cep Telefonu Bağımlısı

Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri cep telefonu bağımlılığı konulu projelerini Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin CAN ile paylaştı.

Lise Öğrencileri, Cep Telefonu Bağımlısı

Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri cep telefonu bağımlılığı konulu projelerini Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin CAN ile paylaştı.

03 Şubat 2015 Salı 11:29
 Lise Öğrencileri, Cep Telefonu Bağımlısı
 

Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gökhan Metiner ve İsmail Öztürk’ün TÜBİTAK tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projesi yarışması için hazırladıkları Orta Öğretim Öğrencilerinin Cep telefonu bağımlılığı konulu projelerini Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin CAN ile paylaştı.

Kaymakam Can ile birlikte görüşmede ilçe milli eğitim müdürü İbrahim Okutan'da yer aldı. Öğrenciler hazırladıkları proje hakkında Kaymakam Can'a kısa bir bilgi verdi. 759 lise öğrencisi üzerinde yaptıkları araştırmayı anlatan öğrenciler, Araştırma sonuçlarına göre, öğrencilerin % 71nin akıllı tip cep telefonu kullandığını tespit etti. Bunların %59’unun ise aynı zamanda mobil internet kullandığını belirledi.  Öğrencilerin  %50’sinin telefonlarına en geç 15 dk da bir eline alıp baktıklarını, %41’inin ise cep telefonlarına en çok yarım saate bir baktıklarını ifade ettiler.Öğrenciler elde ettikleri bu verilerle, lise öğrencilerinin çoğunluğunun cep telefonu bağımlısı olduğunu tespit etti.

Öğrenciler projelerinde, genç kuşakta ki internet bağımlılığının Türkçe’nin doğru kullanımına da engel olduğu, gereğinden fazla şekilde internete giren bireylerin beyin yorgunluğu yaşadıklarını da ifade etti. Proje kapsamında öğrenciler, akıllı tip cep telefonlarının öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerini ölçmeye yönelik deneysel yönteme başvurdular. Bu amaçla belirledikleri 30 kişilik öğrenci gurubunun günlük adım sayılarını dijital adım ölçerler ile takip etti.Deneysel yönteme ilişkin sonuçlara göre, akıllı tip telefon kullanan öğrenciler, gün içerisinde daha az hareket ediyorlar.

Ayrıca projenin ilgi çeken diğer sonucu ise, ders anlatımı sırasında öğrencilerin cep telefonları toplandığında o dersteki anlama düzeyi de yükseldiği belirlendi.Öğrenciler, genç kuşağın cep telefonu bağımlılığı konusunda tehlike altında olduklarını ifade ederek anne ve babaların çocuklarının kullandıkları akıllı tip cep telefonu konusunda daha dikkatli olmaya davet etti.

Son Güncelleme: 04.02.2015 23:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38