banner36

“Türkiye insani yönlü bir politika uyguladı”

Kartepe Zirvesi’ndeki iki oturumlu çalıştayda ‘’Göçmen ve Mülteciler için Yardım’’ konusu ele alındı

“Türkiye insani yönlü bir politika uyguladı”

Kartepe Zirvesi’ndeki iki oturumlu çalıştayda ‘’Göçmen ve Mülteciler için Yardım’’ konusu ele alındı

28 Ekim 2018 Pazar 15:56
“Türkiye insani yönlü bir politika uyguladı”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kartepe Zirvesi’nde iki oturumlu çalıştay, ‘’Göçmen ve Mülteciler için Yardım’’ konusu ile gerçekleşti.

Çalıştaya, Türkiye ve dünyadan bilim insanı ve akademisyen toplam 20 önemli isim katıldı. Tercih yapmadan evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin konuşulduğu çalıştayda Türkiye’nin başından beri misafirperverliği ve yardımseverliğiyle ön planda duran bir ülke olduğunun altı çizildi.

VERİLEN VE ALINAN YARDIMLAR DENETLENMELİ

Hayat Salonu’nda gerçekleşen çalıştayda, Türkiye’de 4.6 milyon mülteci arasından 3.5 milyonunun Suriyeli olduğu belirtilerek göç olayı ve sığınmacı sayısının uzun bir süre boyunca Türkiye’de kalacağı ve ne gibi adımlarla çözüme ulaşabileceği istişare edildi. Sığınmacıların insani yaşam koşulları iyileştirilirken kültürlerinin korunması, entegrasyon süreçlerinde Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yardım ağı oluşturması gerektiği vurgulandı.

Verilen yardım ile alınan yardımın kesinlikle denetlenmesi gerektiğini ve bu denetlemenin kesinlikle doğru olmasının önemi açıklandı. Bir yere fasulye yardımı yapıldıysa oraya bir daha verilmemesi örneği verilirken yardım konusunda yapılan çalışmaların kesinlikle organize olması gerektiği söylendi.

TÜRKİYE’DEKİ HUKUKİ BELİRSİZLİK GÖÇMENLERİ KORKUTUYOR

Mültecilerin sığınma haklarının gitgide ellerinden alındığının konuşulduğu çalıştayda, çoğu Avrupa ülkesinin sınırlarını duvarlarla çevirdiği ve mültecilerin artık rahatça gidip sığınma talep edememesi sorunu konuşuldu. Ayrıca Türkiye’deki hukuki belirsizliklerin Suriyeli göçmenleri Avrupa’ya doğru gitme isteklerini arttırdığını belirten konuşmacılar, Türkiye’nin Suriye’den gelen insanlar için yasal bir çerçeve geliştirdiği belirtildi. Türkiye’de yapılan bu yasa için herkesin elini taşın altına koyduğu anlatılan çalıştayda Türkiye göç krizinin ortasında kalmasına rağmen insani yönlü bir politika uyguladığı ortak düşünce oldu.

20 ÖNEMLİ İSİM GÖÇ VE MÜLTECİLİĞİ KONUŞTU

ÇalıştayınmoderatörlüğünüSabancı Üniversitesi akademisyeni Prof. Dr. Fuat Keyman yaparken Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kadir Has Üniversitesiadına Prof. Dr. Deniz Bayrakdar, Hacettepe Üniversitesi adına Prof. Dr. Sema Buz, Yeditepe Üniversitesi adına Prof. Dr. Nuray Ekşi, Türk-Alman Üniversitesi adına Prof. Dr. M. Murat Erdoğan, Atina Üniversitesi adına Prof. Dr. IliasIlıopoulos, Londra Regent’s Üniversitesi adına Prof. Dr. İbrahim Sirkeci, Kanada Trent Üniversitesi adına Doç. Dr. Feyzi Baban, Filipinler DilimanÜniversitesi adına Dr. NassefManabilangAdıong, Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Tobb-Etüadına Dr. Hilmi Bengi, Kamu Politikaları Uzmanı Av. GerasimosMylonas, Türk Diyanet Vakfı adına Av. Mehmet Savaş Polat, İnsanı Yardım Vakfı Başkanı Av. Bülent Yıldırım, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü adına Abdullah Ayaz, Dünya Gıda Programı adına JonathanCampbell, Bölge Koordinatörü Batı Balkanlar ve Türkiye’den Tamer Kılıç, SozialdienstMuslischerFrauen Başkanı Ayten Kılıçarslan, BMMülteciler Yüksek Komiserliği adına KatharinaLumpp ve Hırvatistan Dış İşleri Bakanlığı MüsteşarıMarioStipeZadro katıldı.

Son Güncelleme: 28.10.2018 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38