SAHTE MÜJDECİLERE SAĞLIK ÇALIŞANI GEREKEN DERSİ VERMELİ.

14 Mart’ta Sağlık çalışanlarına yıpranma payı müjdesi vereceklerini açıklayan Malum Sen’in torbasından kamu çalışanlarına sakal bırakma, Kravat takmama serbestisi  çıkması hakkında Şube Başkanı Ömer Çeker şubede basın açıklaması yaptı.

SAHTE MÜJDECİLERE SAĞLIK ÇALIŞANI GEREKEN DERSİ VERMELİ.

14 Mart’ta Sağlık çalışanlarına yıpranma payı müjdesi vereceklerini açıklayan Malum Sen’in torbasından kamu çalışanlarına sakal bırakma, Kravat takmama serbestisi  çıkması hakkında Şube Başkanı Ömer Çeker şubede basın açıklaması yaptı.

18 Mart 2018 Pazar 16:59
SAHTE MÜJDECİLERE SAĞLIK ÇALIŞANI GEREKEN DERSİ VERMELİ.

14 Mart Tıp Bayramını geride bıraktık. Yıllardır her 14 Mart yaklaştığında sağlık çalışanlarına “Müjde 14 Mart’ta yıpranma payı geliyor“ diyerek yaygara koparan sözde yetkili sendika Malum Sen’in bu sene de sözlerinin yalan olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Malum Sen 5 senedir her yıl hep aynı müjdeyi verip, üyelerine hayırlı olsun mesajları atan üyesi olmayanları ise yalanları ile kandırarak üye kazanmaya çalışan bu zihniyetin sağlık çalışanlarını yine“14 Mart için verilecek müjdelerin sahte olduğu hakkında “kandırdığını halkımızda sağlık çalışanları da bir kez daha gördü.

Ankara’da siyasilerin ve bürokratların önlerinde  binbir takla atarak  kendilerini resmi törenlerde ziyaretçi localarına aldırtan, sonra da memleketlerine döndüklerinde“Ankara’ya gittik yıpranma payını aldık geldik” diyeceğiz diye hesap yapan Malum Sen “Sarı Sendikanın” hesapları yine şaştı. Yalanları bit pazarında alıcıya çıktı.

Kendileri inandımı bilmiyoruz ama yalanları 14 Mart’ta yatsı namazından hemen sonra ortaya döküldü. Sağlık çalışanlarının çekmiş oldukları ekonomik sıkıntılar, enflasyon canavarına karşı yenik düşmeleri, çalışma koşullarının gittikçe ağırlaşması, Sarı Sendikanın umurunda olmadığını bir kez daha gördük.Sihirbazlar gibi torbadan tavşan çıkaramadılar.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Sağlık çalışanına vermiş oldukları sözler çerçevesinde torbadan yıpranma payını çıkaramadılar. Ama torbadan bol yalan, vaat, vesağlık çalışanı için önem ve ehemmiyet arz eden sakal bırakma, kravattakmamayı çıkarabildiler.

Torbadan çıkarmış oldukları sakal bırakma ve kravat takmama talepleri karşısında   Yüzleri kızarmışmıdır, biraz utanmışlar mıdırbilinmez ?

Bildiğimiz bir şey vardır. O da, hak verilmez alınır gerçeğidir. Bunu, bizim mücadele ile elde ettiğimiz kazanımlarımız kadar, Malum-Sen’ineylem yapmadan, sağlık çalışanları için hiçbir çalışma yapmadan, emek harcamadan5 yıldır yıpranma payını alıyoruz diyerek oyalaması da göstermiştirki.

Müjde ve yalanlarla kazandık diyenlerin, hep kaybettirdiğini çalışanlar görmüştür.

Oturarak başarıya ulaşan tek varlığın tavuk olduğu gerçeğini Malum-Sen “Sarı Sendikaya”  hatırlatırız.

Hastanede koltuk tutup, Ankara’da siyasetçi ve bürokratların ziyaretçi koltuklarına sıkı sıkıya yapışarak sorunlar çözülmez.Sağlık çalışanlarına da bir gerçeği hatırlatma ve gereğini yapmaları için çağrıda bulunuyoruz. 

5 yıldır yıpranma payı müjdesi verip,14 Mart’ları zehir eden, toplu sözleşmede attığı imza ile çalışanların ekonomisini alt üst eden Malum Sen’e daha ne kadar katlanacaksınız? Sağlık çalışanları Sarı Sendikaya üye olarak kalmaya devam ettiği müddetçe sağlık çalışanlarınınsorunları katmerli bir şekilde artmaya devam edecektir.

Anadolu da bir söz vardır. Şahıslar Zalimin zulmüne katlanırlarsa zulüm daha da artarak devam eder.”Sağlık çalışanları Malum Sen’e üye olarak kaldıkları sürece diğer 500 bin çalışanın da vebalini almaktadırlar.

Onlara çağrımız busahte müjdeci Malum-Sen’e gereken, hak ettiği dersi vermeleridir.Gerçek ve doğru sendikacılığın tek adresi, hak, hukuk ve Adalet mücadelesinin verildiğiyerolan Türk Sağlık Sen’i tercih etmeleridir.

Ömer Çeker

                                                                                    Şube Başkanı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38