TAYFUN BALIKÇI; KAOS ORTAMINDA YAPILAN BELİRSİZ BİR SEÇİM OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Körfez Belediye Başkan adayı Tayfun Balıkçı, kaos ortamında yapılan belirsiz bir seçimle karşı karşıya kaldı.

TAYFUN BALIKÇI; KAOS ORTAMINDA YAPILAN BELİRSİZ BİR SEÇİM OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Körfez Belediye Başkan adayı Tayfun Balıkçı, kaos ortamında yapılan belirsiz bir seçimle karşı karşıya kaldı.

02 Nisan 2024 Salı 07:35
TAYFUN BALIKÇI; KAOS ORTAMINDA YAPILAN BELİRSİZ BİR SEÇİM OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Körfez Belediye Başkan adayı Tayfun Balıkçı, kaos ortamında yapılan belirsiz bir seçimle karşı karşıya kaldı. Seçim sürecinde yaşanan gerginlikler ve belirsizlikler, adayın kampanyasını olumsuz etkiledi ve seçmenler arasında endişe yarattı. Balıkçı, seçim sürecinde adil ve şeffaf bir ortamın sağlanması için çaba harcadı ancak kaos ortamı nedeniyle istediği sonuca ulaşamadı.

Körfez Cumhuriyet Halk Partisi, bugün İl Seçim Kuruluna itirazda bulunacak. Geçersizlerin farkın 3 oy katı olduğu Körfez’de CHP İl Seçim Kuruluna itirazda bulunacak Geçersiz oy sayısının adaylar arasındaki farkın 3 katı olduğu Körfez’de ilçe seçim kurulunun CHP’nin itirazını reddetmesi üzerine CHP bugün İl Seçim Kuruluna itirazda bulunacak.

   

BALIKÇI; KAOS ORTAMINDA YAPILAN BELİRSİZ BİR SEÇİM OLDU

Seçim gecesi Körfez Belediye Başkan adayları, Tayfun Balıkçı ve Şener Söğüt arasında kıran kırana büyük bir rekabet yaşanırken, Cumhuriyet Halk Partisi adayı Tayfun Balıkçı'nın rakibi olan  bağımsız adayın oy sayısında yaşanan ani düşüş herkesi şaşırttı. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, bağımsız adayın oy sayısı 2002 iken Ancak, elektriklerin kesilmesiyle birlikte ortaya çıkan belirsizlik ve kaos ortamında, bağımsız adayın oy sayısında yaşanan düşüş herkesi şaşırttı. Elektriklerin geri gelmesiyle birlikte Anadolu Ajansı'nın verilerine göre bağımsız adayın oy sayısı 367'ye düşerken, bu durum seçim sonuçlarının güvenilirliği konusunda soru işaretleri oluşturdu. Körfez bu seçimi asla unutmayacak.

Tayfun Balıkçı'nın Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak seçimlere katılması ve rakibi bağımsız adayın oy sayısında yaşanan bu ani düşüş, seçim sonuçlarının adil ve şeffaf bir şekilde açıklanması gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu. Seçim sürecinde yaşanan bu tür olaylar, demokratik sürecin sağlıklı işlemesi ve halkın iradesinin doğru şekilde yansıtılması açısından büyük önem taşımaktadır. 

BALIKÇI,  GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ.

CHP Körfez Belediye Başkan adayı Tayfun Balıkçı, seçimi 1296 oyla kaybetmesinin ardından iptal edilen 5014 oyun yeniden sayılması için harekete geçti. Balıkçı, Körfez İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Özel, Balıkçı'ya süreci takip etmeleri için 6 avukat göndereceklerini ve gerekirse Yüksek Seçim Kurulu'na kadar itirazlarını sürdüreceklerini belirtti.

İptal edilen oyların yeniden sayılması için mücadele eden Balıkçı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in desteğiyle kararlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Özel'in talimatıyla süreci yakından takip edecek olan avukatlar, gerekli hukuki adımları atacak ve adaletin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklar.

BAŞKAN EKREM İMAMOĞLU İSE SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise süreci takip etmesi için İbrahim Özkan'ı görevlendirdi. İmamoğlu ve Özel'in desteğiyle Balıkçı, hukuki süreci en iyi şekilde yöneterek adil bir sonuca ulaşmayı hedefliyor. Yüksek Seçim Kurulu'na kadar süreci takip edecek olan ekip, adaletin yerini bulmasını sağlamak için kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürecek.

İlçe seçim kurulunun itirazı reddetmesi üzerine CHP, bir üst merci olan İl Seçim Kurulu'na başvuracak. Bugün saat 14:00'te  Başiskele'deki İl Seçim Kurulu'na yapılacak itirazda, CHP adayı ve destekçileri, seçim sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi ve hatalı sayılan oyların tekrar incelenmesi talebinde bulunacak. Bu süreçte adaylar ve destekçileri arasında gerilimli bir atmosfer oluşurken, seçim sonuçlarının netleşmesi için bekleyiş devam ediyor.  CHP gelen oy torbalarının ağzının usulüne uygun şekilde mühürlü olmaması, geçersiz oyların 5 bin 14 olması ancak AKP adayı ile Balıkçı'nın arasındaki farkın 1395 olması sebebiyle seçimin sonucunu değiştirebilir nitelikte olması ve elektrik kesintisi gibi teknik sıkıntıların olması nedeniyle Körfez'deki 401 sandığın tamamına 3 ayrı itirazda bulundu.

SARI, İL SEÇİM KURULU'NA BAŞVURACAKLARINI AÇIKLADI.

CHP Kocaeli İl Başkanı Sarı, Körfez İlçe Seçim Kurulu'nun itirazlarını reddetmesi üzerine kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Sarı, halkın seçim iradesine herhangi bir şaibe bırakmamak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Körfez İlçe Seçim Kurulu'nun kararına itirazlarının reddedilmesi üzerine Sarı, İl Seçim Kurulu'na başvuracaklarını açıkladı. Hakkaniyetli bir seçim süreci için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Sarı, halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38