Unesco Yesevi Yılı

Unesco tarafından 2016 yılının Hoca Ahmet Yesevi yılı olarak seçilmesinden dolayı ilimizde faaliyet gösteren Yesevi Ocağı konuyla alakalı basın açıklaması yaparak oluşturdukları logoyu basına tanıttı.

Unesco Yesevi Yılı

Unesco tarafından 2016 yılının Hoca Ahmet Yesevi yılı olarak seçilmesinden dolayı ilimizde faaliyet gösteren Yesevi Ocağı konuyla alakalı basın açıklaması yaparak oluşturdukları logoyu basına tanıttı.

01 Ocak 2016 Cuma 13:28
Unesco Yesevi Yılı

 Hoca Ahmet Yesevi’nin vefatının 850.yılı olmasından dolayı Unesco’nun verdiği bu karardan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Yesevi Ocağı Başkanı Engin Sönmez, “Bundan yaklaşık iki yıl önce kurduğumuz bu derneğin adını, istişarelerimiz neticesinde  ‘’Yesevi Ocağı’’ koymakta mutabık olduğumuzda, bu ismin bizlere yükleyeceği mesuliyetin bilinciyle çıkmıştık yola. Şimdi ise Unesco tarafından, 2016’nın Yesevi yılı olduğunun ilanı, sorumluluğumuzu pekiştirmiş, yükümüzü kat be kat artırmıştır.”

YESEVİ YÖNLERİ TAYİN EDEN YILDIZ GİBİ

“Bundan neredeyse bin yıl önce, Türkistan’da parlayan yıldız ile yönlerini tayin eden Alperenler gibi, onların ayak izlerine basaraktan ilerlemeyi düstur edindik. Ne yeni bir tez koyuyoruz ortaya, ne de bir tezin karşısına antitez olarak çıkıyoruz. İlham aldığımız zatın metodu ile birini diğerinden ayırmadan, kimseyi ötekileştirmeden bir sentez hareketi olarak tüm dünyayı kucaklayabilecek bir vecd ile yürüyoruz. “
             BU YIL DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

          Yesevi yılıyla alakalı bir çok etkinliğe imza atacakları belirten Sönmez, “Bu vesileyle bizler, Çilenin ve Aşk’ın taliplileri olarak, Yesevi Hz.’nin hikmet ve öğretilerini tüm dünyaya haykırmanın, boynumuzun borcu olduğunu bir kez daha hatırlamış bulunmaktayız. Kocaeli’nden güneşe tuttuğumuz aynanın; tüm dünya insanlarının gönüllerini aydınlatması dileklerimizle.” Diyerek herkesin Yesevi Yılını kutladı.

 

Son Güncelleme: 03.01.2016 13:30
Anahtar Kelimeler:
UnescoYesevi Yılı2016
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38