TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE

İzmit Belediyesi, KocaeliBerberler Odası ve İzmit Kent Konseyi ortaklığında Jiletler çöpe atılmasın projesi başlatıldı. Türkiye’ye örnek olacak projenin startını İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan verdi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE

İzmit Belediyesi, KocaeliBerberler Odası ve İzmit Kent Konseyi ortaklığında Jiletler çöpe atılmasın projesi başlatıldı. Türkiye’ye örnek olacak projenin startını İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan verdi.

07 Ocak 2016 Perşembe 15:06
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE

Fethiye Caddesi’nde bulunan İmaj Erkek Kuaföründe gerçekleşen proje tanıtım toplantısına Başkan Doğan’ın yanı sıra Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, İzmit Kent Konseyi Başkanı Cafer Kozluca katıldı.


SOKAK HAYVANLARI ZARAR GÖRMESİN

 Jiletler çöpe atılmasın projesi ile çöpe atılan jiletlerin hem insan hem de hayvan sağlığına zarar verdiğine dikkat çekilen tanıtım toplantısında berber ve kuaförlerde kullanılan jiletler çöpe atılmayarak geri dönüşüme verilmek üzere toplanacak.

Ambalaj atığı, elektronik atık, atık yağ, atık pil, atık lastik gibi bir çok örnek  geri dönüşüm projesini başarıyla yürüten İzmit Belediyesi’nin jilet kampanyası kapsamında Kocaeli Berberler Odası’na bağlı 380 berbere jiletlerin geri dönüşüme gönderilmesi için jilet çek kutuları dağıtılacak. Projenin amacının çöplere atılan jiletlerin yiyecek arayan sokak hayvanlarına yaralanmasının önüne geçmek olduğu kaydedildi. Berberlerin ortalama 2 kilo jilet topladığında İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünü arayarak bunları aldıracakları bildirildi.  


PROJELERİYLE TÜRKİYE’YE ÖRNEK BELEDİYE

 Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Eskiden jiletler çöplere atılıyordu. Çöplerde yiyecek arayan hayvanlar jiletler yüzünden ciddi şekilde yaralanıyorlardı. Ayrıca geri dönüşüme işiyle uğraşan vatandaşların da elleri kesiliyor ve çeşitli hastalıklara neden olabiliyordu. Proje sayesinde şehrimizdeki bütün berberler ’Jilet Çek’ dediğimiz kutu ile jiletlerini biriktirecekler. Böylelikle hem çevre ve insan sağlığı korunmuş olacak hem de geri dönüşüm ile ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Uygulama berberlerimizin de işini kolaylaştıracak. Berberlerimiz jiletlerini çıkartırken kendilerini yaralayabiliyorlardı. Şimdi kutu sayesinde jiletleri kolayca çıkartacaklar. Bu projenin de Türkiye’ye örnek olacağına inanıyoruz” dedi. 

Son Güncelleme: 11.01.2016 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38