İTÜ Planlama Bölümünden Üzülmez’e Teşekkür Ziyareti

İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir Planlama Bölümü öğrencileri bitirme projesi için Kartepe’yi tercih etti

İTÜ Planlama Bölümünden Üzülmez’e Teşekkür Ziyareti

İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir Planlama Bölümü öğrencileri bitirme projesi için Kartepe’yi tercih etti

30 Eylül 2015 Çarşamba 10:50
İTÜ Planlama Bölümünden Üzülmez’e Teşekkür Ziyareti

Kartepe ilçesinde bitirme projelerini yapacak İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Planlama Bölümü öğrencilerini ağırlayan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kartepe’de yapacağınız çalışma hem ilçemizdeki çalışmalara hem de mesleki deneyim olarak sizlere katkı verecektir” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Planlama Bölümü öğrencileri Kartepe’nin arazi yapısı, demografik yapısı, kültürel yapısıyla çeşitli envanterlerin bulunduğu ve coğrafi konumu itibarıyla da planlama açısından cazip bölge olarak bitirme proje konusu olarak Kartepe’yi seçti. İlçede planlama çalışması yapacak İTÜ’lü öğrenciler akademisyenleri ile birlikte Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü ekipleri nezaretinde çalışmalarına başladılar.

İTÜ’lü öğrenciler, çalışmalarına katkı verecek bilgilere ulaşmak ve kendilerine sağladığı imkanlar teşekkür amacıyla ilk ziyareti belediye başkanına gerçekleştirdiler.

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, ilçede konuk ettiği öğrencileri Belediye Başkan Yardımcısı Şehir Plancısı Bali Holat ve Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Yüksek Şehir Plancısı Ferda Şahin ile birlikte belediye de ağırladı.

Başkan Üzülmez, Kartepe’de kentsel dönüşüm, ekoköy, sanayi planlaması, raporlama ve analitik çalışmaları ile ilçede belirleyecekleri alanlarda planlama yapacak öğrencilere belediye olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti. Başkan Üzülmez, okul bitirme projesi için Kartepe’yi seçen öğrencileri tebrik etti. Öğrencilere için çok uygun bir çalışma alanına sahip olduklarını hatırlatan Başkan Üzülmez, Kartepe’nin mevcut durumu hakkında da bilgi verdi. Başkan Üzülmez, “Coğrafi konumu bakımından geçiş merkezi olan ilçemiz, mevcut yapısı ile sanayi ve turizm alanlarına da sahip bir bölge. Kartepe ilçesi dağı, gölü yanı sıra turizmi ve sanayisi ile sizin için de iyi tarafı yeni planlanan ve tasarlanan genç bir ilçe olmasıdır” dedi.

İTÜ Kartepe’yi Planlıyor

Şehir planlamanın Kartepe açısından oldukça önemli olduğunu belirten Başkan Üzülmez, öğrencilerin ilçede başarılı ve verimli bir çalışma yapacağına inandığını da belirtti. Başkan Üzülmez, “Kartepe özellikle turizm potansiyeli yüksek bir ilçe. İlçemizin çok fazla turizm alanları var. Turizm alanlarının planlanması adına bizim de çalışmalarımız var. Bu noktada sizlerin de yapacağı bitirme projesi çalışmasının bizler adına da değişik önerilerin çıkacağı düşüncesiyle heyecan verici buluyorum. Kartepe’de yapacağınız çalışmanın hem ilçemizdeki planlama çalışmalarına hem de size önemli katkılar vereceğine inanıyorum. Kartepe’de en iyi şekilde ağırlayacağımız öğrencilerin de ilçenin tanıtım noktasında bize destek olacağına inanıyorum” dedi.

Belediye ziyareti ardından öğrenciler sahada çalışma başlattı. Geleceğin şehir planlama bölümü öğrencileri arazi çalışması, araştırması ve bölge halkı ile görüşmelerini projelerini tamamlayana kadar ilçede sürdürecek. 30.09.2015 Fotoğraflı ve Görüntülü Haber No:4633

Son Güncelleme: 01.10.2015 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38