Devlet okullarında korsan paralı DERSHANECİLİK!

”Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şubesi yönetimi haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi”

Devlet okullarında korsan paralı DERSHANECİLİK!

”Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şubesi yönetimi haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi”

07 Temmuz 2015 Salı 13:22
 Devlet okullarında korsan paralı DERSHANECİLİK!

Toplantı sonrası Kocaeli şube başkanı Mahmut MOLLARECEP  yaptığı açıklamada: ‘Ek ders’ adı altındaki kurslar için velilerden dershane ücretlerinden daha fazla para istendiğini belirtti.”

MOLLARECEP: 

Bazı okul müdürlerinin Velilerden, ek ders ücreti olarak 2500 TL istendiğinin duyumunu aldıklarını belirtti. Devlet okullarının resmen dershaneciliğe soyunduklarını belirten MOLLARECEP şu ifadeleri kullandı: “Öğrenciyi sınava hazırlamak yanlışsa, siz okullarda oluşturacağınız “devlet dershanelerinde” ne yapacaksınız? Okullarda zaten normal bir eğitim müfredatı uygulandığına göre, neden böyle kurslara gerek duydunuz?” diye konuştu.

 Dershaneler, eğitim sistemimizin yetersizliklerinden, sorunlarından, yanlışlarından doğmuş kurumlardır. Başta doğu ve güneydoğu olmak üzere, kamusal eğitimin başarı için yeterli olmadığı eğitimin kalitesini yükseltmiştir. Çocuklarımızın, iyi bir eğitimden mahrum kalarak suç çetelerinin, terör örgütlerinin tuzağına düşmelerini önlemiştir, önlemektedir.

 Dershaneleri kapatan devlet, hafta sonları bizzat kendisi devlet okullarında dershanecilik yapmaya kalkıyor.

Devlet okullarında paralı kursların arttığını söyleyen. MOLLARECEP, “Bazı okul müdürlerinin velileri toplayarak, çocuklarının sınav kazanabilmesi için o ildeki dershane fiyatlarıyla başabaş ücretlerle çocukları devlet dershanesi diyebileceğimiz hafta sonu kurslarına zorladıkları ile ilgili duyumlar geldiğini” belirtti.

Tüm ilçe milli eğitim müdürlerini ve okul müdürlerini uyardığını belirten MOLLARECEP konun takipçisi olacaklarını söyledi.

Son Güncelleme: 10.07.2015 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38