banner28
banner23
banner36

KOÜ’DE SÜPRİZ BEKLİYORUZ

KOÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan çalışanların Ek Ödemelerinin tavandan ödenmesi için Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Hastane önünde basın açıklaması yaptı.

KOÜ’DE SÜPRİZ BEKLİYORUZ

KOÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan çalışanların Ek Ödemelerinin tavandan ödenmesi için Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Hastane önünde basın açıklaması yaptı.

31 Aralık 2021 Cuma 10:28
KOÜ’DE SÜPRİZ BEKLİYORUZ

          Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye  Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul Ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklik 27 Ekim 2021 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

           Ek Ödeme yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile Üniversite hastanelerinde COVİD-19 salgınına yönelik araştırma, teşhis ve tedavi faaliyetleri kapsamında görev yapan personele, Ek Ödemelerde artış yapılması Üniversite yönetim kurulunun yetkisine bırakılmıştır. 01 Nisan 2021 tarihinden itibaren Dört ay  personele dağıtılacak Ek Ödeme oranlarını üniversite yönetim kurulu belirleyecektir.

          27 Ekim 2021 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği ile yetkilendirilen Üniversite yönetim kurulundan, kapsamı genişleterek sağlık çalışanlarını memnun edecek oranı belirlemesi, ödemelerin tüm çalışanları kapsayacak şekilde tavandan Ek Ödeme olarak yapmaları, tercihlerini ve iradelerini çalışanlardan yana kullanmalıdırlar.

          Geçmiş düzenlemelerde yaşanan adaletsizliklerin ve haksızlıkların tekrar etmemesini sağlamalıdırlar. 

         Yapılacak Ek Ödemeler Pandemi nedeniyle olduğundan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) göre, Sabit Ek Ödeme mahsup edilmeden hesaplanarak çalışana ödenmesi gerekmektedir.

           Örnek : 375 Göre Lisans Mezunu Hemşire Sabit Ek Ödemesi 1964 + KHK Göre Pandemi nedeniyle Tavandan Ek Ödeme ödendiği takdirde 2581 TL.=  Toplam 4545 TL

         Bazı hastanelerin bu yönde kararları vardır. Çalışanların beklentisi yönetim kurulunun bu yönde karar almasıdır. 

         Her sağlık kuruluşunda olduğu gibi Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma  Hastanesinde Covid-19 salgını ile amansız mücadele eden sağlık çalışanları üstün gayret ve çaba ile hizmetlerini sürdürmektedir. Pandemi sürecinde yaşanan her türlü olumsuzluğa göğüs gererek özveri ile sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanları her şeyden önce görevlerini yerine getirmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktadırlar. Pandemi süresince sağlık çalışanlarının, emeklerinin karşılığı ekonomik olarak  ödenemeyeceğini  biz biliyoruz, halkımız da biliyor, herkes de biliyor.

        Ancak, bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra ifade edeceğimiz bir gerçeği herkesin kabul etmesi lazım. Oda şudur, sağlık çalışanlarının bu denli özverili çabası asla karşılıksız bırakılmamalı, mutlaka alın terinin karşılığı verilmelidir. Sağlık çalışanları asla kimseden ulüfe beklememektedir.

        Sadece hakkını istemektedir.      

        Diğer taraftan tavandan Ek Ödeme, döner sermaye ödemeleri gibi uygulamaların, içinin boşaltıldığı, ücretlere reel bir katkı yapmadığı, sürekli sorunlar çıkardığı gerçeği, net bir biçimde ortada durmaktadır.

        Pandemi’de en fazla ücret kaybı yaşayan kamu çalışanı olan sağlık çalışanlarının ücretleri hakkında acil bir düzenleme yapılmalıdır. Sağlık çalışanları için makul bir artış yapıldığı, kayıpların telafi edildiği, kapsayıcı ve adaletli bir ücret politikası hayata geçmelidir.

        01 Nisan 2021 tarihinden itibaren ödenmesi gereken Ek Ödemelerin daha fazla geciktirilmeden bir an önce ödenmesini bekleyen sağlık çalışanlarının sabrı zorlanmamalıdır. Gün geçtikçe artan ekonomik sıkıntıların, zam oranlarının karşısında dağıtılacak Ek Ödemenin pul olmaması için üniversite yönetimini göreve çağırıyoruz. Kararı alın, sağlık çalışanlarının Ek Ödemelerini  tavandan dağıtın.

        Pandemi sürecinde özveri ile görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarının gelirlerinde yaşanan reel kayıplara, düşük ve geç ödenen Ek Ödemelere rağmen hiçbir şekilde etkin ve nitelikli sağlık hizmeti sunmaktan ödün vermeyen sağlık çalışanlarını daha fazla üzmeyin.

         Kamu çalışanları arasında en çok ödülü hak edenlerin sağlık çalışanları olduğu, ekonomik olarak verilecek her türlü desteğin hizmetlerde verimliliği ve etkililiği artıracağını biliyor olmanıza rağmen, halen kurulun tavandan Ek Ödeme kararı alamamasını anlamış değiliz.

         Yapılan yönetmelik düzenlemesi ile üniversite yönetim kuruluna verilen yetkinin bir an önce sağlık çalışanlarının lehine kullanılması, 01 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yapılacak ek ödemenin tavan Ek Ödeme tutarı üzerinden yapılmasını aksi halde, tepkimizi sürdüreceğimizi buradan ilan ediyoruz.  Türk Sağlık Sen olarak konunun takipçisi olacağız.

                                                     “Haklı Dava, Güçlü Sendika”

                                                                  Türk Sağlık Sen

                                                                                                                      Ömer ÇEKER

                                                                                                   Şube Başkanı

                                                                                            BASIN BÜROSU:

                                                                        TÜRK SAĞLIK SEN KOCAELİ ŞUBE

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38