63 Düzensiz göçmen, yakalandı

Düzensiz Göçle Mücadelemiz Aralıksız Devam Ediyor

63 Düzensiz göçmen, yakalandı

Düzensiz Göçle Mücadelemiz Aralıksız Devam Ediyor

14 Mayıs 2024 Salı 11:15
63 Düzensiz göçmen, yakalandı

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, düzensiz göçmenlerin şok evlerde barındırılmasını sağlayan ve bu göçmenlerin ülke içerisinde nakledilmelerini organize ederek haksız maddi çıkar sağladığı tespit edilen göçmen kaçakçısı organizatörlere yönelik operasyonlar düzenledi. Operasyonlar sonucunda farklı illerde yapılan ara yakalamalarda 63 düzensiz göçmen yakalandı ve olaya karışan 4 şüpheli tutuklandı.

Göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar, düzensiz göçmenlerin insanlık dışı koşullarda barındırılmasına ve sömürülmesine karşı kararlı bir mücadele sergileniyor. Organizatörlerin bu illegal faaliyetlerine göz açtırmayan emniyet güçleri, haksız kazanç elde etmeye çalışan suç örgütlerine karşı etkili bir şekilde mücadele ediyor.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, göçmen kaçakçılığıyla mücadeledeki kararlı tutumuyla, düzensiz göçmenlerin hak ve hukukunu korumak ve suç örgütlerine geçit vermemek adına çalışmalarını sürdürüyor. Halkın güvenliği ve kamu düzeninin korunması için göçmen kaçakçılarına karşı yürütülen operasyonlar, ülkenin sınırlarını korumak ve insan haklarına saygı göstermek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Konu ile ilgili devam eden operasyon sürecinde, göçmen kaçakçılığını örgütlü bir şekilde yaptığı tespit edilen (21) şüphelinin yakalanması amacıyla, 10.05.2024 tarihinde Kocaeli merkezli İstanbul, Ankara, Hatay, Kayseri, Manisa, Mersin ve Gaziantep Emniyet Müdürlükleri ile müştereken (7) ilde gerçekleştirilen operasyon neticesinde, şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda  23 Düzensiz Göçmen yakalanmış, 4.100$, 35.600 TL, 650 EURO ve 1000 SYP ile suçta kullanılan kimlikler ve dijital materyallara el koyulmuştur.

Yakalanan şüpheli şahıslar, işlemlerinin tamamlanmasına müteakiben adli makamlara sevk edilecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

KOCAELİ VALİLİĞİ

Son Güncelleme: 16.05.2024 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38