banner28
banner23
banner36

Derinceli Çiftçilere, Aspir Tohumu Dağıtıldı

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında yer alan ve özel önem verdiği tarımsal kalkınma projesinde yeni bir adım daha atılarak çiftçilere aspir tohumları dağıtıldıas

Derinceli Çiftçilere, Aspir Tohumu Dağıtıldı

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında yer alan ve özel önem verdiği tarımsal kalkınma projesinde yeni bir adım daha atılarak çiftçilere aspir tohumları dağıtıldıas

29 Kasım 2019 Cuma 15:23
Derinceli Çiftçilere, Aspir Tohumu Dağıtıldı

Tarımsal Kalkınma Hamlesi

Derince’de tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında başlatılan aspir bitkisi yetiştiriciliği projesinde çok önemli bir adım daha atıldı. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında yer alan ve özel önem verdiği tarımsal kalkınmaya destek projesi kapsamında İshakçılar Kültür Merkezi’nde bir toplantı düzenlendi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen programa Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Akınerdem, Derince Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şirin, Kocaeli İl Tarım Müdürü Kerim Mete, meclis üyeleri, muhtarlar ile çiftçiler ve bölge sakinleri ilgi gösterdi.

Kalkınma Yerelden Başlar

Çiftçilere aspir tohumlarının dağıtıldığı programda bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “Yerel yöneticiler olarak alt ve üstyapı düzenlemeleri, çocuk parkları, rutin hizmetler ve çeşitli projelerimizi tabi ki hayata geçiriyoruz. Fakat esas olan ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak. Bu da ancak üretimle olur ve kalkınma da yerelden başlar. Bizlerin de yerel yöneticiler olarak halkımızın önünü açmamız lazım. Kalkınmayı, üretimi sanayide sanayici, tarımda ise çiftçi yapar. Dolayısıyla çiftçinin karşılığı aslında sanayici demektir. En güzel, en sağlıklı, en yapılması gereken işlerden biri çiftçilik. Günümüzde çiftçilik değer kazanıyor” dedi.

İshakçılar Çekim Merkezi Olacak

Seçim sürecinde İshakçılar’da bir araya geldikleri vatandaşlara aspir bitkisi yetiştiriciliği projesini aktardığını belirten Başkan Aygün, “Çiftçi kardeşlerimiz ile beraber hem ekonomik yönden hem de tarımsal kalkınma anlamında bölgemizi geliştirelim diye düşündük. Başkan seçildikten sonra projemizi hocamızın katılımıyla tekrar sizlere sunduk. Sonrasında Ağustos ayında Konya’ya giderek yerinde incelemelerde bulunduk. Bugün de aspir tohumlarımızı toprakla buluşturmanız için sizlere veriyoruz. Bizim amacımız bölge insanımızın kalkınmasını sağlamak. İnanıyorum ki aspir ekimi ve aspir yağı üretim tesisi ile birlikte İshakçılar bölgenin yeni çekim merkezi olacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38