Enflasyon verileri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, mart ayında enflasyon yüzde 3,16 oranında artış gösterdi.

Enflasyon verileri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, mart ayında enflasyon yüzde 3,16 oranında artış gösterdi.

03 Nisan 2024 Çarşamba 12:06
Enflasyon verileri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, mart ayında enflasyon yüzde 3,16 oranında artış gösterdi. Bu artışla birlikte yıllık enflasyon ise yüzde 68,50 olarak hesaplandı. İlk üç ayda enflasyon yüzde 14,39 oranında gerçekleşirken, bu durum ekonomi açısından endişe verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ise yıllık yüzde 51,47 artış gösterdi. Aylık bazda ise yüzde 3,29 artış kaydedildi. Bu veriler, üretici maliyetlerindeki artışın tüketici fiyatlarına yansıdığını gösteriyor. Bu durum da enflasyonun önümüzdeki dönemde de yüksek seviyelerde seyretmeye devam edebileceğine işaret ediyor.

Ekonomi uzmanları, enflasyonun kontrol altına alınması için sıkı para politikalarının uygulanması gerektiğini belirtiyor. Aksi takdirde, enflasyonun ekonomi üzerinde olumsuz etkileri artabilir ve vatandaşların alım gücü daha da azalabilir. Bu nedenle, enflasyonla mücadelede etkili politikaların hayata geçirilmesi önem arz ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 3,16 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 68,50 seviyesine yükseldi. Ekonomistlerin beklentisi mart ayında TÜFE'nin yüzde 3,60 oranında artması, yıllık bazda ise yüzde 69,21 seviyesine yükselmesi yönündeydi.

Enflasyon ocak ayında yüzde 6,70 oranında artış gösterirken; şubatta yüzde 4,53 yükselişle beklentilerin üzerinde gerçekleşmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38