Erdoğan'a cübbe

İlimize bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Kocaeli Üniversitesinde fahri doktora ünvanı verildi ve cübbesini rektör Hülagü'nün elinden aldı

Erdoğan'a cübbe

İlimize bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Kocaeli Üniversitesinde fahri doktora ünvanı verildi ve cübbesini rektör Hülagü'nün elinden aldı

13 Mayıs 2016 Cuma 18:24
Erdoğan'a cübbe

 Saat 13.00 sıralarında helikopterle Umuttepe’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Umuttepe Camii’nde kıldıktan sonra Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi’ne geçti. Gerçekleştirilen törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Gençlik ve Spor Bakan Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Gerçekleştirilecek olan törende yapılacak enstrüman konseri, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan çatışmalarda şehit olan 8 askerimize saygıdan dolayı gerçekleşmedi. 

Kocaeli Üniversitesi Senatosuyla almış olduğu kararı ar ediyorum. Üniversitemiz senatosunun kararı doğrultusunda başta bilim olmak üzere bir çok konuda yaptığı katkılardan dolayı ülkemize kazandırdığı büyük onur nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Fahri Doktora ünvanı verilmiştir Arz Ederim” diyerek konuşmasını tamamladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rektör Hülagü’nün elinden Fahri Doktorasını alarak cübbesini giydi.

 Erdoğan konuşmasında; 

Kocaeli Üniversitesi tarafından şahsıma tebliğ edilen bu anlamlı fahri doktora unvanı için Sayın Rektör ve Üniversite Senatosuna teşekkür ediyorum. Bugün hizmete alacağımız tüm yatırımlar Kocaelili kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun. Bakanlığımızı ve Büyükşehir belediyesini tebrik ediyorum. Kısa bir süre sonra 2015-2016 akademik yılını tamamlamış olacağız. Üniversite eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve mezun olmaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Uzun zorlu fakat bir o kadar da keyifli bir eğitim döneminin bir dönemini geride bırakıyorsunuz. Yüksek Lisans, doktora yapmak suretiyle bazılarınız akademik çalış. Sürdüreceksiniz. Tüm mezunlarımıza iş hayatlarında, akademik çalışmalarında bu ülkeye ve millete hayırlı birey olma yolunda Allahtan muvakkafiyetler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

‘ÜNİVERSİTEMİZ KENDİNİ TOPLADI’

Erdoğan, “Sizlerin başarısında emeği ve katkısı olan aileler ve hocalarınızı tebrik ediyorum. Mezun olacak öğrenciler bir konuda kendilerini şanslı hissedecekler. Zira mezun olduğunuz üniversite tarihi sizlere hayat yolu yol gösterecek derslerle doludur. KOÜ’nün 24 yıllık geçmişi, milletimizin zorluklar karşısındaki mücadele azminin bir sembolü gibidir. Kuruluşundan sadece 7 yıl sonra büyük bir felakete maruz kaldı. Depremde maddi varlığının %75ini kaybetti. Üniversitemiz karamsarlığa kapılmadan kendini toplardı. 4 Ekim 2000 tarihinde 6500 dönümlük alanda inşa edilmeye başlayan Umuttepe kampüsü bizimde ciddi teşviklerimizle hamd olsun 4 yıl gibi kısa sürede tamamlandı” dedi.

 

‘GENÇLERİMİZDE GÖRÜYORUM’

Kocaeli üniversitesi ülkemizin en donanımlı üniversiteleri arasında yer alıyor. Üniversitemizde dünyanın birçok ülkesinden gelenlerle birlikte 82 bin öğrenci 2bin 62 akademisyenin gözetimiyle eğitime devam ediyor. KOÜ’nün ders niteliğindeki bu başarı hikayesi çok iyi özümsenmelidir. Başarı elinizdeki imkanların büyüklüğüyle ölçülebilecek bir şey değildir. Başarının anahtarı sıkıntılar, zorluklar karşısında yılmadan hedefleriniz doğrultusunda yürümeyi göze almaktır. Engellere sarılarak mazeret üreterek başarı yakalamak, bu kolay olandır. Asıl mesele, sorumlulukları en iyi şekilde yapmak, zoru kolay kılacak iradeye sahip olmaktır. Ben gençlerimizde bunu görüyorum. Bundan sonraki çalışmalarını bu prensip doğrultusunda sürdüreceğine inanıyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 15.05.2016 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38