Karikatür davası sonuçlandı

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından mahkemeye verilen Aydınlar Ocağı, mahkemeyi kazandı. Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez “Bu karar bundan sonra emsal teşkil edecektir” şeklinde konuştu.

Karikatür davası sonuçlandı

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından mahkemeye verilen Aydınlar Ocağı, mahkemeyi kazandı. Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez “Bu karar bundan sonra emsal teşkil edecektir” şeklinde konuştu.

12 Ekim 2015 Pazartesi 16:13
 Karikatür davası sonuçlandı

Geçtiğimiz yıl Aydınlar Ocağı Kocaeli İl Başkanlığı resmi web sitesinde (www.kocaeliaydinlarocagi.org) yayımlanan ve karikatürist Murat Yılmaz’ın kaleminden çıkan bir karikatürden dolayı AKP ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aydınlar Ocağı Kocaeli İl Başkanlığı ve Karikatürist Murat Yılmaz’a 20 bin liralık tazminat davası açmıştı.

REDDEDİLDİ

Bu hafta sonuçlanan mahkeme neticesinde Hakim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin tazminat talep etmesini uygun görmeyip davayı reddetti.  Dava süreci ile ilgili Aydınlar Ocağı İl Başkanı Ruhittin Sönmez ve karikatürist Murat Yılmaz Otel Asya’da bir basın açıklaması düzenledi.  Basın açıklamasında dernek üyeleri de hazır bulundu.

HASIMLARIMIZ GELDİ

Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez “Ankara’da yapılan hain saldırıyı lanetliyoruz. Yapılan eylem Türkiye’ye yapılmıştır. Türkiye’nin baştan sona hatalı olan Ortadoğu politikasından kaynaklanmaktadır. Hasımlarımızın hepsi 2.5 Milyon Suriyeli ile birlikte içimize girmiştir. Vatandaşımız için bütün Türkiye geneli güvensiz hale gelmiştir. Ölenlere rahmet, yaralılara şifa diliyoruz” dedi.

HOŞGÖRÜLÜ OLMAK GEREKİYOR

Herkes sorumluluğunun bedelini ödemelidir diyen Sönmez “İnsanlarımız güvenlik içerisinde değil, adalet son derece düşüktür. Adalete güvenin azalması için yapılan düzenlemeler vardır. Cumhurbaşkanı tarafından açılan davalar artmaktadır. Yapılan eleştirilere herkesin hoşgörülü olması gerekiyor. Özellikle devlet yönetiminde yer alan kişiler daha hoş görü içerisinde olmalıdır” ifadelerini kullandı. 

ÖNEMLİ GELİŞME

Sitemizde yayınlanan karikatür davası sonuçlanmıştır diyen Sönmez “Açılan dava reddedilmiştir. Mahkeme tarafından haksız olduğuna karar verilmiştir. Karşı taraf temyize gitmiştir ama o da reddedilmiştir. Dava lehimize kesin olarak sonuçlanmıştır. Hukuk adına, demokrasi adına önemli bir gelişmedir. Aydınlar Ocağı açısından hukuk zaferidir. Karikatürün sitede yayınlanması sonrasında bizler karikatürü kaldırmamız için arandık” şeklinde konuştu. 

DAVA AÇILDI

Sönmez “Bunun üzerine belediyede çalışan ve AKP’de siyaset yapan 3 arkadaşımız üzerinden karikatürün yayımdan kaldırılması istendi. Arkasından yeni milletvekili seçilen ve henüz mazbatasını almamış Zeki Aygün karikatürü yayımdan kaldırmamız için aradı. Uygunsuz bir üslupla talimat vermeye kalktı. ‘Hemen Ankara’ya Başbakan’a konuyu ileteceğim ve hakkınızda dava açtıracağım’ dedi. 16.06.2015 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi adına avukatları ceza davası açılması için suç duyurusunda bulundular. Aynı zamanda tazminat davası açtılar” şeklinde konuştu.

KARAR VERİLEMEDİ

Ceza Davasına bakan Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık Murat Yılmaz hakkında 11 ay 20 gün hapis cezası verdi ve 7 bin TL para cezasına çevirdi diyen Sönmez “Cumhuriyet Savcısı tarafından sanık lehine temyiz edildi. Temyiz aşamasında iken Yargıtay’da görüşülmeden çıkan, af kanununa benzer bir kanun (6352 SK geçici 1. Maddesi) gereğince ‘kovuşturmanın ertelenmesi’ kararı verildi. Yani 3 yıl içinde benzer bir suç işlenmediği takdirde düşmek üzere yargılama ertelendi, nihai karar verilemedi” dedi. Mahkeme sonrasında karar lehimize çıkmıştır diyen Sönmez “Bu bir milattır. Bundan sonra bu karar herkese emsal teşkil edecektir” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 12.10.2015 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38