KOTO Akademi 1. yaşını kutladı

Kocaeli Ticaret Odası bünyesinde kurulan KOTO Akademi, Burhan Kasım Toplantı Salonu’nda 1.yaşını kutladı.

KOTO Akademi 1. yaşını kutladı

Kocaeli Ticaret Odası bünyesinde kurulan KOTO Akademi, Burhan Kasım Toplantı Salonu’nda 1.yaşını kutladı.

13 Şubat 2015 Cuma 15:27
 KOTO Akademi 1. yaşını kutladı

Kocaeli Ticaret odası bünyesinde kurulan KOTO Akademi, Burhan Kasım Toplantı Salonu’nda düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni ile 1.yaşını kutladı. Programda KOTO Başkanı Murat Özdağ, KOSGEB Kocaeli Hizmet Merkez Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

 

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz, “Genç girişimciler olarak sizleri burada görmek mutluluk verici. Türkiye’nin girişimci gençlere bireylere ihtiyacı var. Girişimcilik ruhu çok önemli. Her geçen gün bu sayı artıyor. Bununla birlikte imkânlar da artıyor. Artık dünyanın farklı yerlerinde girişimci arkadaşlarımız var. Genç nüfusu girişimci nüfusa çevirmek yine bizim avantajımız. Büyüme oranları artıyor. Bununla birlikte nüfusta artıyor. Yeni iş kuracak arkadaşlarımızdan ricam, kendi ayakları üzerinde durmak adına çaba sarf etmeleri. Sorunlar karşısında çözüm yolları üretmeleri. Geçtiğimiz günlerde bir araştırmayı baktım. Türkiye’de firmaların marka değeri bir Apple kadar etmiyor” diye konuştu


KOTO Meclis Üyesi aynı zamanda Eğitim ve Danışmanlık Komisyonu Başkanı Mikail Kayacı,  ”Sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetiştirilmesi adına bu tür çalışmalar önemlidir. Bu süreçte eğitim alan arkadaşlarımıza maksimum yararı verecek mercileri özenle seçtik. KOTO Akademinin arkasında ciddi bir özveri ve heyecan vardır. Amacımız farkındalık yaratmak ve iş dünyasına dinamizm katmaktır. Katılımcı arkadaşlarımızı tebrik ediyorum’’ifadelerini kullandı


KADINLAR %10 DAHA FAZLA…

KOSGEB Kocaeli Hizmet Merkez Müdürü Ertuğrul Çetinkaya  ise konuşmasında, “Sizlere bir müjdeyle konuşmama başlamak istiyorum. Başbakanımız açıkladı bundan sonra kadınlar % 10 daha fazla destek alacak. Girişimci kadınlara özel olarak destek veriliyor. Bizler bu eğitimleri doğru zamanda doğru yerde doğru işleri yapmanız adına veriyoruz. Empatik yaklaşımlarla mevzuat el verdiği nispetinde destek olalım. Bu tür çalışmaların devam etmesini istiyoruz. Yeni girişimcilerimize teşekkür ediyorum. KOSGEB’imize bütün arkadaşlarımızı bekliyoruz ”dedi. Konuşmaların ardından 19 kursiyere sertifikaları takdim edildi ve KOTO Akademi’nin 1. Yılı anısına pasta kesildi.


67 FARKLI ALANDA EĞİTİM

Çalışmalarına 11 Şubat 2014’te başlayan KOTO Akademi’de 31 Ocak 2015 tarihine kadar 67 farklı alanda 81 eğitim ve 9 bilgilendirme semineri düzenlendi. Eğitim seminerlerine ise 4107 kişi başvurdu.2870 katılımla 2171 kişi KOTO Akademi’den sertifika veya katılım belgesi almaya hak kazandı.

 

Son Güncelleme: 16.02.2015 00:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38