KOTO’nun yeni başkanı Akın Doğan oldu

KOTO’nun çekişmeli geçen meclis başkan ve divan seçiminde kazanan 32 oyla muhaliflerin adayı Akın Doğan oldu. Yönetimin adayı Ali Karslı ise 19 oy da kaldı. 3 oy boş çıktı

KOTO’nun yeni başkanı Akın Doğan oldu

KOTO’nun çekişmeli geçen meclis başkan ve divan seçiminde kazanan 32 oyla muhaliflerin adayı Akın Doğan oldu. Yönetimin adayı Ali Karslı ise 19 oy da kaldı. 3 oy boş çıktı

31 Ağustos 2016 Çarşamba 14:06
KOTO’nun yeni başkanı Akın Doğan oldu
 

 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) eski Başkanı Murat Özdağ’ın FETÖ terör örgütü operasyonları kapsamında tutuklanmasının ardından başkanlıktan düşmesi sebebiyle Meclis başkan divanı da düşmüştü. KOTO yönetimi aldığı karar ile meclisi başkanı ve divanını seçmek için dün seçim gündemi ile toplandı. Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda meclis başkan adayı, başkan yardımcısı ve katip üyeleri seçildi. Meclis seçiminde 62 kişilik meclis üyelerinden 54 kişi oy kullandı.  3 oy geçersiz sayıldı. Muhaliflerin adayı Akın Doğan 32 oyla KOTO Meclis Başkanı olurken, yönetimin adayı Ali Karslı ise 19 oy da kaldı.  Akın Doğan’ın Başkan Vekili Alp Kayalar ve Katibi ise Baturhan Üretürk oldu

LİSTELER OLUŞTURULDU

Yönetiminden Meclis Başkan Adayı Ali Karslı,  Başkan Vekili Adayı Vezir Kara ve Katip Adayı Celal Ürgün oldu. Muhalifler adına Meclis Başkan Adayı Akın Doğan, Başkan Vekili Adayı Alp Kayalar ve Katip Adayı ise Baturhan Üretürk oldu.  Seçim sandığında oy birliği ile Tanju Soytekin, Adem Aykaç, Abdülmelik Kalay ve Adnan Uçar görev aldı.  Öte yandan yönetimin meclis divan adayları seçime geçilene kadar açıklanmadı.

 

Meclisin Divan Başkan Vekilliğini İsmail Uslu üstlendi. Uslu, meclis üyesi olmayan kişilerin salondan dışarı çıkmasını istedi. Dışarı çıkmak istemeyen Faruk Bostan kısa süreli yaptığı itiraz sonucunda dışarıya çıktı. Ardından konuşma yapan Meclis Başkan Vekili İsmail Uslu, yaşanan terör olaylarına değinerek, terörü lanetledi ve hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Akabinde düşürülen meclis üyelerinin yerine Ali Kılıç, Celal Ürgün, Hüseyin Eryaşar, Ömer Özmen getirildi. Kürsüye çıkan üyeler kısaca özgeçmişlerini anlayarak kendilerini tanıttı.

Muhalefet üyeler yaptıkları ortak basın açıklamasında şu ifadeler yer verdi: “Odamız her ne kadar son günlerde bazı hoş olmayan olaylarla anılıyor olsa da, bu menfi günlerin atlatılmasında, 18 Haziran 2013 seçimlerinde üyelerin teveccühleriyle göreve seçilmiş biz meclis üyelerine önemli görevler düşmektedir. Oda başkanının görevden düşmesi sonrası gerekli olan yeniden görev dağılımı seçilmiş olan bizlerin görüş, öneri ve karar verme sorumlulukları dışında bırakılmıştır. Bizler bu görevimizi, üyelerimizin vicdanında tek bir soru işareti dahi bırakmayacak şekilde kullanmak isterken önümüze engeller çıkarılmış, süreç 'yasalar mevzuatlar gereği’ denilerek dar alanda ve adamcılık anlayışı ile lobi ekseninde sürdürülmüştür.

Semih Barış'ın başkan olması ile sonuçlanan yönetim kurulu toplantısı ile sadece 5 yönetim kurulu üyesinin 'oluruyla’ yapılan yönetim kurulu görev dağılımı, yönetime girmesi muhtemel diğer arkadaşlarımızın seçim hakkı elinden alınmıştır. Biz yapılan bu seçimin üye vicdanına, etik değerlerimize, Odamız tarihine aykırı olduğu kanaatindeyiz. Ancak bugün kararlılıkla ifade ediyoruz ki; Kocaeli Ticaret Odası sahipsiz olmayıp 5 kişinin hegamonyasına bırakılamaz. 18 Haziran 2013 seçimlerinde göreve gelmiş meclis üyeleri olarak bugün bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağız.

Son Güncelleme: 01.09.2016 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38