Perşembe Pazarı alanının ismi değişiyor

AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün yapım çalışmaları devam eden Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatını inceledi. Burada konuşan Aygün Perşembe Pazarı alanının isminin değişeceğini duyurdu

Perşembe Pazarı alanının ismi değişiyor

AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün yapım çalışmaları devam eden Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatını inceledi. Burada konuşan Aygün Perşembe Pazarı alanının isminin değişeceğini duyurdu

25 Temmuz 2016 Pazartesi 18:48
Perşembe Pazarı alanının ismi değişiyor

 AKP Kocaeli milletvekili Zeki Aygün inşaatı hala devam eden Kocaeli Devlet Hastanesi’nin yeni binasında incelemelerde bulundu. Aygün’e Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney ve Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Adem Çakır da eşlik etti. 45 bin metrekare alan içerisine inşa edilen hastanede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Eski devlet hastanesi yıkıldıktan sonra yerine boşalan alana 500 araçlık otopark ve yeşillik içerisinde olan meydan yapılacak.

 

ÖVÜNDÜĞÜMÜZ TEK ŞEY..

Hastaneyi inceledikten sonra açıklamalarda bulunan AKP milletvekili Zeki Aygün şunları söyledi: “2014’te başlayan bu yatırım modern bir hastane haline gelecek. Hastanedeki her şey son sistem yapılıyor. İnsanımız buna layık. Son olaylar karşısında milletimize ne kadar yatırım yapsak az. Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde ve Gebze Devlet Hastanesi’nde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nin araştırma hastanesi olması konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Burada yapılan hizmetler artık Kocaeli değil, Türkiye standartında yapılıyor. Eskiden hastalarımız yurt dışına giderlerdi, artık oradan buraya hastalar gelmeye başladı. Bizim AKP hükümeti döneminde övündüğümüz tek sağlık ve ulaşım.

 

HASTA OLUNUP GELİNİR

Sağlık turizmi açısından da Kocaeli’nin gelişmemesi için hiçbir neden yok. Ilıca suyumuz var sağlık açısından faydalı olan ve yapılan tesisler de bunların tamamlayıcısı oluyor. Ulaşım konusunda da ciddi çalışmalar yaptık. Üçüncü köprümüz ve Osmangazi Köprümüzü hizmete açtık. İstanbul artık her hayfa Kocaeli’ye akıyor.  Şu anda incelediğimiz Devlet Hastanemiz de 200 yataklı bir hastane olacak. Bunlardan 50 tanesi yoğun bakım ünitesi. Geçmişte 2-3 olan yoğun bakım yatak sayısı eğer bugün 50 tane toplamda da 700’e yakın olabiliyorsa bu sağlıkta geldiğimiz noktayı gösterir. İnceledik gördük, hususi hasta olup gelinir buraya.

 

YIL SONUNDA AÇILACAK

Ben bu söylediklerimi AKP’yi övmek için söylemiyorum. Bu insanlara hizmet yapılıyor. Hastanemiz 2014’te başlamıştı 2016’nın bu aylarında bitmesi gerekiyordu projedeki bazı değişiklikler ve tadilat nedeniyle süresi biraz uzadı. Bu senenin sonuna kadar da tamamlanması planlanıyor. Biz de çalışmaları yerinde görmek ve incelemek , eğer yardıma ihtiyaç varsa da yardımcı olmak için bugün buraya geldik. Bir an önce de hizmete açmak istiyoruz. Hastanelerin içeriği de çok önemli. 5 yıldızlı otel odası gibi hastane odalarımız yapılıyor. Çift televizyon, bilgisayar, kulaklıkla müzik dinleme imkanı olacak. Bu da insanımıza verdiğimiz değeri gösteriyor. Siyasetin amacı halka hizmettir biz de bunu yapmaya çalışıyoruz.

TOPEL DAHA ÇOK KULLANILACAK

Ulaşımı ne kadar sağlıklı olursa ülkenin kalkınmasına en büyük katkıdır. Otobanlar ne kadar güzel olursa insanların ulaşımı da o kadar kolay olur. Kocaeli’nin otobanları, D-100 Karayolu yetmiyor. Tıkanıyor bayramlarda. Gerekli çalışmaları yaptığımız zaman Kocaeli ulaşım sıkıntısıyla değil, cazibesiyle gündeme gelecek. Cengiz Topel bugün Sabiha Gökçen’e yakınlığı nedeniyle çok kullanılmıyor. Zaman içerisinde ulaşım arttıkça Topel de daha kullanılır hale gelecek. Uçak artık herkesin ulaşabileceği bir ulaşım aracı haline geldi. Hatta 30 metrelik bir pisti var eğer 40 metrelik hale gelirse büyük uçaklar da inebilecek ve çalışmalar yapıyoruz. Hacca giderken kullanılmasını yaşadık, trafik yoğunluğunda kullanıldığını gördük ama ileride Sabiha Gökçen kadar yoğun kullanıldığını da göreceğiz.

 

ALANIN İSMİ DEĞİŞECEK

Bu iş siyaset üstü bir hadise oldu. 15 Temmuz ‘un ardından muhalefeti ile birlikte herkes bu işin arkasında ve biz de sabahlara kadar sahadayız. İnsanlar orada demokrasi ve ülkesine sahip çıkmak için duruyor. İnsanlara projeleri anlatalım ki içleri rahatlasın. Güzel şeyler oluyor bu ülkede. Bir korku, suni bir teneffüs yaratmayalım. Nöbetlere gelince cumhurbaşkanımız bir düdük çaldı ve halk sokaklara döküldü, ikinci düdüğü çalana kadar da alanlarda olmaya devam edeceğiz. Bu olayı gerçekleştirmek isteyenler gözümüzün nuru dediğimiz asker ocağında beyinlerini Pensilvanya’ya kiraya veren zihniyetin yapmak istediği bir girişimdi. Bunları yapan Türk askeri olamaz. Onları ayrı tutuyoruz. Biz TSK’ya değil şahsi olarak bu girişimi yapanlara tepki gösteriyoruz. Demokrasi nöbetlerimiz devam edecek. Vatandaşımızdan da gelen talep üzerine hep birlikte kent büyükleriyle birlikte Perşembe Pazarı alanınını Demokrasi Meydanı olarak ilan edeceğiz. Bu olaylardan sonra da o alan bu ismi hak etti.”

Son Güncelleme: 25.07.2016 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38