Sonunda isyan ettiler

Kocaeli Minibüsçüler ve Ootobüsçüler Esnaf Odası'ndan 65 yaş üstü vatandaşlara kötü haber geldi.

Sonunda isyan ettiler

Kocaeli Minibüsçüler ve Ootobüsçüler Esnaf Odası'ndan 65 yaş üstü vatandaşlara kötü haber geldi.

06 Nisan 2016 Çarşamba 13:38
Sonunda isyan ettiler

 

Kocaeli Minibüsçüler ve Ootobüsçüler Esnaf Odası'ndan 65 yaş üstü vatandaşlara kötü haber geldi.

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt “Sabrımız taştı dayanacak gücümüz kalmadı açıklamalarında bulunarak 11 Mayıs 2016 Pazartesi gününden itibaren 65 yaş üstü, engelli ve engeli refakatçilerini taşımayacağız” dedi.

 

ZENGİN GÖRMEDİM

KOTO Beytül Kebap salonun da 12 ilçe kooperatif başkanının katıldığı basın açıklamasında Büyükşehir Belediyesi UKOME Başkanı Salih Kumbar’a yönelik istifa sloganları atıldı. Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt “Tek bir gayemiz var o da ekmek. Çok meşakkatli ve bir o kadar da riskli bir iş yapıyoruz. İnsan canı taşıyoruz, şu arabacı camiasında daha bir zengin görmedim” dedi.

 

Hiçbir arkamız yok diyen Kurt “Allah kimseye de muhtaç etmesi. Bunlara dur diyen olmalı. Esnaf mazotunu alamaz hale geldi, bunlara birilerinin duysun açıklamalarına yer verdi. Kurt “ Birbirleri üzerimize gelmesin. Güzel bir iş yapıyoruz. Gayemiz evimizi geçindirmek,  aldığınız karar çok önemli, Şoför arkadaşlar sıkıntılı, hükümetin bize verdiği bir para yok bugüne kadar da almadık, verecekleri de yok. Biz ardık aldığımız kararı uygulamak zorundayız. Halkımızın bize anlayış göstermesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

İLÇE BAŞKANLARI EKSİKSİZ KATILDI

Toplantıya 5 Nolu Şehir içi Kooperatif Başkanı Lokman Aydemir, 55 Nolu Alikahya Kooperatif Başkanı Selim Canlı, 10 Nolu Körfez Kooperatif Başkanı İsmail Kahraman, 19 ve 22 Nolu Hereke Kooperatif Başkanı Nevzat Kurhan, Öz Darıca Kooperatif Başkanı Mahmut Kolcuoğlu, 164 Çayırova Kooperatif Başkanı Osman Ayık, 195 Dilovası kooperatif Başkanı Metin Akagündüz, 141 Gebze Kooperatif Başkanı Muhammet Kılıç, 167 Gebze Şehir İçi kooperatif Başkanı Ramazan Kılıç, 71 Kullar koopetarif Başkanı Fikret Kaya, 54. Nolu koopetarif başkanı Şaban Çakır, 14. Nolu Kooepratif Başkanı Selim Koral, 93 Nolu kooperatif Başkanı Tuncay Koç, 70 Nolu Kooperatif Başkanı Servet Güner, 2 Nolu Karamürsel Kooperatif Başkanı Ahmet Utaç, 39 Nolu Değirmendere Kooperatif Başkanı Mehmet Yaşar, 41 Nolu Gölcük kooperatif Başkanı Mehmet Malçok, 127 Nolu Yalakdere Kooperatif Başkanı Tarık Eryürek, 142 Hisareyn Gölcük Tahsin Uzuner, 146 İhsaniye Özcan karakoç, 80 Nolu Birleşik Kartepe Mahmut Aktaş, Kartepe Birlik Başkanı Hakan Bekir, Cumhur Karakadılar, Mevlüt Kandaz, Arslanbey Koopreratif Mehmet Koral, Uzuntarla Özgür Karagülle, Suadiye Kooperatif Başkanı Osman İlhan katıldı.   

 

ÜCRETSİZ TAŞIMAYA 2200 ARAÇ TAŞIMAYA SON VERİYOR

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt yaptığı açıklama da “Kocaeli genelinde 2200 araçla toplu taşıma da 50 yılı aşkın süreden beri hiçbir mazeret üretmeden sabahın 5’ inden gecenin bir yarısına kadar yağmur- çamur, kar- kış demeden vatandaşımıza elimizden geldiği kadar hizmet etmekteyiz. Amacımız Kamu hizmeti mantığına yakışır düzeyde toplu taşıma hizmetine devam etmiş bulunmaktayız. Bütün bunları yaparken gerek hükümetin gerekse yerelde büyükşehir meclisinin Kanun niteliğinde kararları ile alınarak taşıdığımız ücretsiz seyahat kartları esnafımıza çok ciddi anlamda maddi zararlar vermiştir ki günlük taşıdığımız ücretsiz ve indirimli yolcular bulunmaktadır. Bunların başında 65 yaş ve üstü, engelli ve engelli refakatli olmak üzere diğer ücretsizlerle beraber Kocaeli genelinde bir ayda yaklaşık 1 milyon kişiyi bizler ücretsiz taşırken, Türkiye’mizim başkenti Ankara’ da hiçbir ücretsiz vatandaş taşınmamaktadır” açıklamasında bulundu.

 

DAYANAÇAK GÜCÜMÜZ KALMADI

Artık dayanacak gücümüzün kalmadığı şoför esnaf arkadaşlarımızın direksiyon başında psikolojilerinin bozulduğu yıllarca bu işten ekmek yiyen arkadaşlarımızın toplu taşıma işini bıraktığını görmekteyiz diyen Kurt “Bu kanunla beraber şoför esnafımızla 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız karşı karşıya kalmakta ve istenmeyen nahoş olayların yaşanmasına sebep olmaktadır. Ücretsiz binen vatandaşlarımızın Devletin bizlere bu parayı ödediğini düşünmektedir. Bizler seçilmiş bireyler olarak bütün bunlara göğüs gerdiğimizi ama artık bizlerinde dayanacak gücümüzün kalmadığını belirtmek isteriz. Bizler devletimize, milletimize, vatanımıza sadakatli, sınırlı sermayesi ve bedeni gücüyle taşımacılık yapan esnaflar olarak bu zamana kadar bizlere düşen sorumluluğu yerine getirmek için elimizden gelen gayreti ve çabayı göstermiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

 

3 AY GEÇTİ HİÇ PARA ALAMADIK

2200 esnafla kentimize ve ülke ekonomisine katma değer, istihdam sağlayan vergisini, sigortasını, Bağkur’ unu zamanında yatıran emek gücü esnafımızın bitme aşamasına geldiği aşikardır diyen Kurt “İlimizde 2200 adet toplu taşıma aracının fazla olmasına rağmen Büyükşehir belediyesinin hesapsızca almış olduğu 240 adet aracın 1 Şubat 2016 tarihi itibarıyla hatlara konulmasıyla esnafın maliyeti iki kat artmıştır.Hal böyle iken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 4736 Sayılı Kanun kapsamında Şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanan yolcuların yarattığı mağduriyetin giderilmesine yönelik 6637 sayılı kanunla getirilen aylık gelir desteği ödenmesine ilişkin 06 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğin biran önce gerçekleşmesi için İç İşleri;  Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunmuştur. Başvuruda konu ile ilgili yaklaşık 3 aylık bir süre geçmesine rağmen ödemeler gerçekleşmemiştir” ifadelerini kullandı.

 

65 YAŞ VE ÜSTÜ, ENGELLİ VE ENGELLİ REFAKATLİ OLAN KİŞİLER ARAÇLARDAN ÜCRETSİZ YARARLANAMAYACAK

Oda Başkanı Kurt “Anayasamızın 18. maddesi gereğince  “Hiç kimse zorla çalıştırılamaz” ve angarya yasaktır Anayasamızın 55. maddesi açıkça “ Ücret emeğin karşılığıdır” yine;  Anayasamızın 173. maddesi  “Devlet Esnaf ve Sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirler alır.” denmektedir. Kamu hizmetlerinin görülmesi  “Devletin ödevlerindendir.” bu hizmetler tamamen bedelsiz olmayıp Kamu hizmetlerine katılım esastır ve tarifeye göre belirlenir, burada esas olan kâr etmek değil yapılan kamu hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak ve maliyetini karşılayabilmektir. Bütün bunlara rağmen esnafımızın sükûnet içerisinde ücretsiz yolcuları taşımaya devam ettiği verilen tarihte ödeme yapılmadığından dolayı 11 Nisan 2016 Pazartesi günü itibarıyla 4736 sayılı kanun kapsamında çıkan yönetmelikteki ücretsiz olan 65 yaş ve üstü, engelli ve engelli refakatli olan kişilerin araçlarımızdan ücretsiz yararlanamayacakları Kamuoyuna duyurulur. Esnafımızın almış olduğu bu karar da Kocaeli halkımızın bizi anlayışla karşılayacağını temenni ederiz” dedi

Son Güncelleme: 06.04.2016 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38