Vali Güzeloğlu, vatandaşlar toplu taşıma araçlarını tercih etmeli

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, yaptığı açıklama ile yarından itibaren şiddetini artırması beklenen soğuk hava ve kar yağışı ile ilgili gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Güzeloğlu, vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda da uyardı.

Vali Güzeloğlu, vatandaşlar toplu taşıma araçlarını tercih etmeli

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, yaptığı açıklama ile yarından itibaren şiddetini artırması beklenen soğuk hava ve kar yağışı ile ilgili gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Güzeloğlu, vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda da uyardı.

05 Ocak 2015 Pazartesi 21:19
Vali Güzeloğlu, vatandaşlar toplu taşıma araçlarını tercih etmeli

Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelerek ülkemizi etkisi altına alan Sibirya soğuklarına karşı önlem almak için valilikte kriz masası oluşturuldu. Soğuk hava ve kar yağışının bugünden itibaren başlayacağı ve hafta sonuna kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Kocaeli’nin bu dönemde son 61 yılın en soğuk dönemini geçireceği belirtiliyor.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Dün gün boyunca kaymakamlar ve belediye başkanları ile toplantı yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, akşam saatlerinde ise yaptığı basın açıklaması ile alınan önlemler hakkında bilgiler verdi. Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda konuşan Vali Güzeloğlu, halkı özellikle toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda uyardı.

-8, -9 dereceye kadar düşecek

 Açıklamasında Marmara Bölgesi’nin bugünden itibaren şiddetli soğukların etkisine gireceğini dile getiren Güzeloğlu, “Kar yağışı ile birlikte bugünden itibaren sıcaklıklar -8, -9 dereceye kadar düşecek. Bütün il yöneticileri ile yaptığımız toplantıda alınacak önlemleri masaya yatırdık. Vali Yardımcısı Abdullah Etil öncülüğünde kriz merkezi kurduk. Aynı çalışma ilçelerde de yapıldı. Kaymakamlarımız kendi ekipleri ile olaylara anında müdahale edecekler” dedi.

Güzeloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yılbaşı haftasında elektrik kesintileri ile sıkıntılar yaşadık. Bakanımız bu kesintileri ‘kabul edilemez’ sözü ile izah etmişti. SEDAŞ yeni düzenlemeler yaptığını bize bildirdi. Gerekirse SEDAŞ’la işbirliği yapabiliriz. Sorunlarla ilgili üzerimize düşeni yapacağız. TEM, D-100 ve şehir içi trafiği ile ilgili planlamalar yapıldı. Karayolları göreve hazırdır. Belli noktalara çekiciler yerleştirildi. Isınmanın sorun olduğu okullarla ilgili tatil yetkisi kaymakamlardadır.”

Kurumlarımızı en kötüye göre hazırlıyoruz

Evi olmayan vatandaşlar için barınma merkezinin oluşturulduğunu dile getiren Güzeloğlu, “Sokakta kaldığı tespit edilen vatandaşların temel hizmetleri sağlanacak. Hamile kadınlar için araç olarak ve hastanelerde gerekli tedbirleri aldık. Doğadaki canlılar için de belirli noktalara yiyecekler bırakılacak. Biz tüm kurumlarımızı en kötüye göre hazırlıyoruz. İnşallah bu süreci sorunsuz atlatırız” dedi.

VATANDAŞLARI UYARDI

Halkın evlerinden tedbirlerini almadan çıkmamalarını isteyen Güzeloğlu şöyle devam etti: “Gerek şehir içinde gerek dışında bu tedbirler alınmalı. Kış lastiği ve zincir mutlaka kullanmalılar. Kendi ve başka vatandaşlarımızın sağlığı için mümkün olduğunca şahsi araçlar yerine toplu taşıma araçları tercih edilmeli” diye konuştu.

Bu arada Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da tüm birimler olarak kış dönemindeki bu soğuk günleri elbirliği ile aşacaklarını dile getirdi. Özak, “269 kişi 24 saat boyunca teyakkuzda olacak. Büyükşehir olarak 150 araçla birlikte sürekli sokaklarda olacağız. Tuz stoklarımızı oluşturduk. 982 km yolda tedbirlerimizi almış durumdayız. Gelen bütün yardım taleplerine karşılık vereceğiz. Bu hava muhalefetini de el birliği ile atlatacağız” diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.01.2015 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38