Kategoriler

SÖZ KOCAELİ

GTÜ, Antarktikada, bilimsel araştırmalar Seferine Katıldı

GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, Antarktika kıtasında gerçekleştirilen bilimsel araştırmalara katılmak üzere 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferine katıldı.

GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, Antarktika kıtasında gerçekleştirilen bilimsel araştırmalara katılmak üzere 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferine katıldı. Erturaç, bu seferde deniz ve kara ekosistemlerinin incelenmesi, iklim değişikliği etkilerinin araştırılması ve Antarktika'nın çevresel korunması konularında çalışmalar yürütecek.

Antarktika kıtası, dünyanın en soğuk ve en kurak kıtası olmasıyla bilinirken, aynı zamanda da bilim insanları için büyük bir araştırma potansiyeline sahiptir. Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, bu seferde Antarktika'nın benzersiz doğal yaşamını inceleyerek, bölgenin ekolojik dengesini korumak için yapılması gereken çalışmalar hakkında da bilgi edinecek.

Erturaç, Antarktika'da gerçekleştirilen bilimsel araştırmaların, iklim değişikliği konusunda önemli veriler sağladığını belirtirken, bu verilerin küresel ısınma ve deniz seviyesindeki değişikliklerin etkilerini anlamak için büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, Antarktika'nın çevresel korunması konusunda da bilimsel çalışmaların büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi tamamlandı. Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, TÜBİTAK-ARDEB 1001 Kutup Çağrıları Kapsamında desteklenen, 122G261 kodlu, "Horseshoe Adası (Batı Antarktika Yarımadası) Örneğinde Hızlı Yükselmeye Uğrayan Yüksek Enerjili Kıyı Bölgelerinde, Çok Kaba Taneli Basamaklı Kıyı Şekillerinin Haritalanması ve Lüminesans Yöntemleri ile Tarihlendirilmesi" projesi kapsamında 27 Ocak-2 Mart 2024 tarihleri arasında Antarktika Bilim Seferinde yer aldı.

TAE-VIII Seferine, TÜBİTAK-MAM, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi'nden araştırmacılar ve MGM, HGM ve SHOD kurumlarından uzmanlar ile İspanya, ABD ve Bulgaristan'dan araştırmacılar katıldı.

Türkiye Geçici Bilim Üssü'nün yer aldığı ve Antarktik Daire'nin içerisinde bulunan Horseshoe Adası'nda projenin saha ve örnekleme çalışmaları başarı ile yürütüldü. Antarktika Bilim Seferine Doç. Dr. Erturaç'ın yanı sıra GTÜ mezunu TÜBİTAK-MAM uzmanları: Dr. Mehtap Dursun (MAM-Çevre) ve Yük. Müh. Aybike Gül Karaoğlu (MAM-KARE, TAE-VIII Çevre Zabiti) da katıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KÖRFEZ
39 Kez Görüntülendi.
Başkan Şener Söğüt, “Hereke Halısı’na değer katıyoruz”
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
23 Kez Görüntülendi.
ASKON KOCAELİ’DEN, İZMİR’E ZİYARET
KOCAELİ
5 Kez Görüntülendi.
Ailem Kocaeli Projesi Kapsamında, Farkındalık Yürüyüşü Gerçekleştirildi
KÖRFEZ
3 Kez Görüntülendi.
KÖRFEZ TİCARET ODASINDA, KARİYER GÜNLERİ
DERİNCE
7 Kez Görüntülendi.
Derince Meclisi’nde, Tek Gündem Maddesi Karara Bağlandı
EKONOMİ
89 Kez Görüntülendi.
Kamuda Tasarrufcuk Önlemlerinde,İtibardan Tasarruf Edilmedi
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, “STK’larımızla işbirliği içinde çalışacağız”
EKONOMİ
168 Kez Görüntülendi.
KSO Başkanı Zeytinoğlu, cari denge verisine ilişkin açıklamada bulundu
ASAYİŞ
57 Kez Görüntülendi.
63 Düzensiz göçmen, yakalandı
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
Körfez’de parklara, güvenlik kameraları yerleştiriliyor